Start&Grow: acces la cele mai bune resurse pentru start-up-ul tau


Patru afaceri promitatoare vor primi, timp de opt luni, acces gratuit la cele mai bune servicii si produse de business, precum si mentoring sau coaching din partea unor manageri si antreprenori cu experienta. Una dintre afacerile selectate poate sa fie a ta. Citeste ce trebuie sa faci ca sa intri in programul Start&Grow.

 

Start&Grow este un program lansat de startups.ro impreuna cu Microsoft Romania pentru a sustine dezvoltarea a patru afaceri promitatoare, oferindu-le gratuit cele mai bune resurse de business.

"Ne-am angajat cu entuziasm si hotarare sa sustinem, ca partener principal, programul Start&Grow. Este rodul colaborarii incepute in 2008 cu startups.ro in momentul lansarii BizSpark pentru start-up-uri software. De astazi, dezvoltam acest parteneriat pentru a pune in valoare programele si serviciile Microsoft pentru antreprenori din toate domeniile, cum sunt Microsoft Online Services pentru productivitatea organizatiilor si European Union Grant Advisor pentru granturi si solutii de finantare pentru afaceri”, Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager la Microsoft Romania.

Intr-o perioada cand tot mai multe persoane vor sa se asocieze cu notiuni precum “start-up” si “antreprenoriat”, consideram ca sunt mult prea putini cei care sprijina in mod real acest domeniu. Asa ca am decis sa continuam demersul nostru de a-i ajuta in mod concret pe antreprenori si am lansat un program cu focus pe domeniile cheie ale unui business.

Stim ca se pot incepe afaceri si pe timp de criza, dar in acest context sprijinul primit de antreprenori din partea specialistilor este cu atat mai valoros.

Credem ca si start-up-urile pot sa aiba acces la cele mai bune servicii si produse de business din piata. De aceea, iti punem la dispozitie o super echipa de antreprenori si manageri cu experienta, companii care se afla in topul celor mai importanti jucatori in domeniul lor de activitate. Nu am cautat doar lideri de industrie, ci oameni de afaceri si firme cu deschidere spre mediul antreprenorial, care ii pot intelege si ajuta pe cei aflati la inceput de drum.

Noi nu iti spunem cum sa-ti faci afacerea, ci doar iti oferim produsele si informatiile strategice necesare. Tu decizi cum le folosesti in cadrul companiei tale.

Partenerii Start&Grow nu iti ofera premii in bani gheata, ci produse si know-how in valoare totala de aproape 160.000 de euro, sub forma unui sprijin coerent, pe termen lung. Pana acum, nimeni nu a mai oferit atat de mult antreprenorilor din Romania. Iar aceste resurse nu sunt valoroase doar din punct de vedere financiar, ci si pentru ca, specialistii din echipa Start&Grow nu v-ar fi putut oferi gratuit toate acestea daca i-ati fi abordat pe cont propriu.


De ce 4 start-up-uri?
In tot ceea ce facem suntem interesati in primul rand de calitate, nu de cantitate. Preferam sa ajutam in mod real patru afaceri care merita, decat sa selectam zeci de firme carora sa le oferim diplome si premii simbolice.

Valoarea financiara a serviciilor si produselor oferite de partenerii Start&Grow este foarte mare. Nu uitati ca toate acestea sunt oferite gratuit, timp de opt luni! Daca am fi selectat mai multe start-up-uri, partenerii nostri nu ar fi putut sa aloce la fel de mult ca acum pentru fiecare antreprenor in parte.

Vrem sa le oferim acces la informatii si antreprenorilor care nu au fost selectati in program. In fiecare saptamana veti putea citi un articol ce are la baza evolutia din ultima luna a start-up-urilor selectate (4 saptamani = 4 start-up-uri). Nu vom face publice datele strategice legate de afacerile din program - nu vrem sa ii expunem in fata potentialilor concurenti.

Insa, pornind de la diversele aspecte cu care se confrunta antreprenorii selectati (formarea echipei, vanzarea produselor etc), vom realiza articole care ofera solutii bazate pe studii concrete de caz. Astfel, vom putea vedea in timp real care sunt pasii pe care ii urmareste un start-up, care sunt deciziile strategice importante si cum pot acestea sa influenteze o afacere.


Ce oferim?
Antreprenorii selectati au acces la un numar lunar de ore de consultanta de specialitate, resurse operationale si intalniri de networking in care primesc sfaturi legate de diverse aspecte ale afacerii lor.

Echipa Start&Grow care ii va sprijini pe antreprenori este formata din:
• Microsoft (partener principal Start&Grow - va oferi servicii si produse software)
• Gabriela Lungu, The Practice (consultanta in PR&Comunicare)
• Radu Georgescu, GeCAD (mentoring pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri)
• Radu Tudorache, M Grup (mentoring pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri)
• Eusediu Margasoiu, The Network (consultanta in strategie de business)
• George Butunoiu, GB Consulting (consultanta in resurse umane)
• Mihai Stanescu, RoCoach (coaching)
• Salans (consultanta juridica)
• Kerten (acces la finantare venture capital)
• Accelera (consultanta in vanzari si marketing)
• ABC Training Consulting (consultanta in management financiar)
• R&M Audit (contabilitate)
• Hostway (hosting)
• Bucharest Hubb (entrepreneurial environment)

In functie de nevoile celor selectati, antreprenorii vor putea primi gratuit un spatiu de birou in Bucuresti, fie intr-o cladire de birouri (zona semicentrala a orasului), fie intr-o vila (centrul orasului).


Structura programului Start&Grow
1. Accesul la resurse
Transferul de know-how si accesul la produse si servicii se va face in cadrul unor intalniri/discutii lunare one2one dintre antreprenorii selectati si consultantii/mentorii implicati in program.
2. Intalniri lunare
Pe parcursul programului va fi organizata in fiecare luna cate o intalnire (tip workshop), la care pot participa atat antreprenorii inscrisi in program, cat si alti antreprenori interesati de temele de discutie.
3. Monitorizarea proiectului
Intreg procesul de dezvoltare a afacerilor selectate va fi urmarit si mediatizat de startups.ro, prin publicarea de articole si interviuri despre evolutia start-up-urilor inscrise.


Ce fel de antreprenori cautam?
Selectam persoane care vor sa incepa o afacere (sau si-au inceput business-ul de cel mult 4 - 6 luni) si au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea acesteia pe termen mediu si lung.

Sprijinim companiile inovative, lansate de antreprenori cu experienta de business, care dau dovada de profesionalism si respecta principiile de etica in afaceri.

Au prioritate la selectia in program antreprenorii cu minim 1-2 ani de experienta si managerii cu minim 3 ani de activitate. Experienta profesionala nu trebuie sa fie neaparat in acelasi domeniu cu start-up-ul ce urmeaza sa fie lansat.

Tinem cont si de background-ul profesional, de studii si de participarea la cursuri, training-uri si workshop-uri relevante, pasiuni sau hobby-uri legate de domeniul ales.


Ce fel de afaceri cautam?
Vor fi alese start-up-uri din patru domenii de activitate principale: IT&C, Retail, Servicii, Productie. In functie de cererile primite, suntem deschisi si spre selectia unor afaceri din alte domenii.

Nu este obligatoriu sa ai redactat un plan de afaceri, insa cei care il au vor fi avantajati. Ceea ce trebuie neaparat sa ai este un model coerent si bine pus la punct de generare de venituri.

Vor avea prioritate afacerile care au la baza idei, concepte si abordari inovative (fara sa fie un criteriu eliminatoiu).


Care sunt cerintele noastre?
Toate resursele sunt oferite gratuit, dar cerem in schimb dedicatie, implicare si pasiune. Cautam antreprenori care vor sa construiasca o afacere, nu doar sa testeze un concept. Persoane care nu renunta atunci cand este greu.

Ne dorim ca peste cativa ani sa ai una dintre cele mai bune companii din domeniul tau de activitate. Iar noi sa putem spune ca inceputul afacerii tale s-a bazat pe echipa Start&Grow.


Cristina Alexandru, project manager startups.ro

Noi, cei din echipa startups.ro, suntem foarte entuziasmati de acest proiect si abia asteptam sa inceapa, la fel si partenerii Start&Grow :)


"Suntem incantati ca suntem partenerul principal al Start&Grow. Este rodul colaborarii incepute in 2008 cu startups.ro in momentul lansarii BizSpark pentru start-up-uri software. De astazi, dezvoltam acest parteneriat pentru a pune in valoare programele si serviciile Microsoft pentru antreprenori din toate domeniile, cum sunt Microsoft Online Services pentru productivitatea organizatiilor si European Union Grant Advisor pentru granturi si solutii de finantare pentru afaceri”, Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager la Microsoft Romania.

 

"Antreprenoriatul este un mod de gandire, un mod de viata. A-l trai - fie din postura de angajat, fie din postura de investitor - inseamna sa inovezi in permanenta, sa cauti, sa muncesti, sa te bucuri de ceea ce faci. Sa ne bucuram deci de asta impreuna", Radu Georgescu, President and Chairman of the Board la GECAD.


 

"Start&Grow este un proiect concentrat efectiv pe nevoile unor companii aflate la inceput si care maximizeaza sansele de reusita ale acestora. Este o prima modalitate foarte concreta de sprijinire a antreprenorilor, altfel decat prin premii sau consultanta. Este echivalentul apei si a solului necesar unor seminte care sunt puse la incoltit - afacerile de maine!", Radu Tudorache, M Grup.


 

Am ales sa ma alatur proiectului <Start&Grow> din 3 motive:
1. O valoare personala, exprimata prin nevoia de a da inapoi ceea ce am primit de la comunitatea antreprenoriala de afaceri din Romania;
2. Ideea ca Romania este pe punctul de a incepe sa isi creasca generatiile antreprenoriale, pentru a ajunge macar la nivelul celorlalte state europene;
3. Intensitatea si - de ce nu - frumusetea proiectului generat de startups.ro
Avand asemenea motive, sunt increzator in puterea, experienta si cunostintele persoanelor care participa la proiect. In concluzie, exista o singura posibilitate: succesul dincolo de 100%!
”, Mihai Stanescu, RoCoach.


"La mine vin foarte multi oameni frustrati ca nu sunt apreciati (si, implicit, platiti) <la adevarata lor valoare>, ca angajatorii nu stiu sa faca business etc. Eu le spun intotdeauna ca au alternativa antreprenoriatului si ca, daca sunt chiar atat de buni pe cat cred, atunci sigur se vor imbogati in scurt timp. Eu sunt convins ca reusita in antreprenoriat e cea mai buna si mai completa dovada a valorii profesionale a cuiva. Nu in ultimul rand, cu cat mai multi si mai buni antreprenori avem, cu atat ne va fi mai bine in Romania. De aceea, orice initiativa care incurajeaza antreprenoriatul are tot sprijinul si toata incurajarea mea", George Butunoiu, George Butunoiu Consulting.


"Am primit invitatia de colaborare cu mare bucurie, pentru ca este un proiect inedit si foarte interesant - ca obiective, participanti, durata si mod de desfasurare. Sunt convinsa ca vom descoperi impreuna <ingredientele ascunse> ale unei afaceri de succes: dorinta de a reusi, vointa de a incerca, puterea de a merge mai departe, deschiderea de a colabora cu oameni care te inteleg si te sustin", Anda Racsa, antreprenor si manager general al firmei ABC Training Consulting.


"Agentia noastra este o initiativa antreprenoriala de succes. Multi dintre clientii nostri sunt antreprenori de succes. Este firesc sa dorim sa sustinem antreprenoriatul si ne bucura foarte mult ca o putem face intr-un cadru profesionist, cum se anunta programul Start&Grow", Gabriela Lungu, managing Partner, The Practice.


 

"Proiectul Start&Grow ne-a atras atentia prin spiritul inovator care se potriveste cu spiritul Salans si ne diferentiaza de alte firme de avocatura. De asemenea, ne-a atras atentia componenta educativa a programului si faptul ca ne da ocazia sa contribuim si noi la educarea mediului de afaceri. De cele mai multe ori oamenii ajung la avocat ca si la medic, atunci cand deja este prea tarziu. Consultarea unui specialist in domeniul juridic inainte de luarea oricarei decizii importante este mai mult decat binevenita pentru sanatatea si dezvoltarea unei afaceri.
De-a lungul timpului am lucrat cu numeroase si variate tipuri de societati comerciale, de aceea intelegem foarte bine dificultatile pe care le intampina orice afacere, in special daca este la inceput. Sfatul unui avocat contribuie in mod esential la structurarea optima a afacerii (atunci cand exista mai multi parteneri) si la respectarea legislatiei in vigoare.
Suntem bucurosi ca initiativa are sprijinul unui numar mare de consultanti care isi vor oferi serviciile si speram sa continue cat mai mult timp
", Anamaria Corbescu, Associate la Salans.


"R&M Audit reprezinta materializarea cu succes a ideii de antreprenoriat: am pornit de la zero si ne-am dezvoltat organic, asa incat suntem unii dintre cei mai <aprigi> sustinatori ai initiativelor private. In plus, in portofoliul nostru de clienti se afla atat mari grupuri de companii, cat si start-up-uri: le cunoastem greutatile si stim cu ce probleme de inceput se confrunta. Din ambele perspective, am fost atrasi de ideea de a face parte din acest proiect, pe care il consideram extrem de interesant si provocator, atat pentru antreprenorii implicati, cat si pentru parteneri", Mirela Serban, Managing Partner R&M Audit.


Start&Grow se potriveste perfect cu strategia noastra. In ultimele luni am facut eforturi mari sa sustinem cresterea pietei din online prin investitii in agentii interactive, startupuri si IMM-uri. In acest moment implicam resurse importante in aceasta directie si suntem convinsi ca rezultatele se vor vedea in timp. Vom acorda membrilor Start&Grow toata sustinerea de care au nevoie pe partea de gazduire si comunicare colaborativa. Speram sa le facilitam astfel posibilitatea de a avea o prezenta online profesionala, care sa se traduca in conversii de clienti, oportunitati de colaborare si procente de crestere”, Flaviu Radulescu, General Manager Hostway Romania.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii