Studiu: pentru romani, un stil de viata sanatos inseamna o alimentatie sanatoasa


GfK a investigat principalele activitati care, in opinia romanilor, contribuie cel mai mult la un stil de viata sanatos. Pe primele locuri in top se afla consumul  de fructe si de legume sau de alimente proaspete, neprocesate, precum si exercitiile fizice regulate.


7 din 10 romani identifica stilul de viata sanatos cu consumul de fructe si de legume si aproape jumatate cu alimentele naturale, cat mai putin procesate.

Femeile apreciaza intr-o mai mare masura alimentatia sanatoasa comparativ cu barbatii. Aproape trei sferturi dintre ele spun ca este important consumul de fructe si legume, fata de doar doua treimi dintre barbatii care cred acelasi lucru.

De asemenea, 52% dintre romance vad beneficiile consumului de alimente proaspete, cat mai putin procesate sau gatite, in comparatie cu 46% dintre reprezentantii sexului masculin.

Situatia pe regiuni ale tarii, ne arata ca locuitorii din Banat - Crisana - Maramures acorda mai multa atentie alimentatiei. Aproape 8 din 10 definesc stilul de viata sanatos prin consum de fructe si de legume si 57% prefera produsele proaspete, naturale. La polul opus, se afla dobrogenii, cu cei mai putini fani declarati ai fructelor si ai legumelor (67%) si bucurestenii, care nu pun prea mult sanatatea pe seama alimentelor proaspete, cat mai putin procesate sau gatite (doar 37%).

In schimb, 7 din 10 locuitori ai Capitalei sprijina exercitiile fizice si cred in aportul lor asupra sanatatii, iar 6 din 10 chiar fac miscare in mod regulat. 

GfK a realizat un studiu asemanator si la nivel global, in 23 de tari. Rezultatele arata ca romanii se aliniaza tendintelor globale in materie de stil de viata sanatos la capitolele sport (57% global,  fata de 58% local) si alimentatie sanatoasa (59% global, ca si la nivel local).

Diferente apar in ceea ce priveste odihna, care este mai mult pretuita la nivel global (66% versus 37% local).

Studiul a fost realizat de GfK Romania pe un esantion de 1.000 de respondenti din toata tara, cu varsta de peste 15 ani. Metoda folosita este cea a interviurilor fata in fata.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii