Ultimele zile pentru inscrierea start-up-urilor la MVP Academy


Start-up-urile din tehnologie se mai pot inscrie in program pana pe 31 martie, urmand ca echipele selectate sa participe la workshop-uri, sesiuni de coaching, precum si sa aiba acces la o retea internationala de mentori.


Programul de accelerare MVP Academy sustine antreprenorii in tehnologie sa isi defineasca produsele, sa le lanseze pe piata, sa genereze vanzari si sa isi finanteze afacerea, oferindu-le acestora consultanta de produs si de business, acces la o retea internationala de 400 de mentori si 700 de start-up-uri, oportunitati de finantare si training in domenii cheie.

Participarea este gratuita iar inscrierile se fac pana joi, 31 martie, prin formuralul online disponibil pe site-ul programului. In perioada 11 aprilie - 31 mai, echipele selectate vor participa la workshop-uri de produs, vanzari si marketing, sesiuni de mentorat si coaching individual si vor avea ocazia sa incheie parteneriate strategice avand acces la o retea internationala de mentori si start-up-uri.

In plus, cele mai bune dintre echipele MVP Academy pot obtine o investitie medie de 50.000 de euro in schimbul unui procent minoritar din companie, prin MVP Angels, retea de investitori de tip angel asociata programului.

MVP Academy se adreseaza start-up-urilor tech cu mai putin de doi ani de activitate, care au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut investitii mai mari de 50.000 de euro si nu au absolvit anterior un alt program de accelerare.

Printre criteriile de evaluare se numara experienta si complementaritatea echipei, dimensiunea si tendintele actuale ale pietei, validarea utilizatorilor, costul de achizitie, tractiunea initiala, scalabilitatea si fezabilitatea produsului.

Cautam start-up-uri care au atat o viziune larga a afacerilor, cat si o capacitate de executie si invatare foarte buna. Singurul lucru care este de partea unei companii la inceput de drum este viteza si ne asteptam sa isi utilizeze acest avantaj in felul in care isi dezvolta produsele si invata din interactiunile cu piata”, a declarat Bogdan Iordache, Co-Managing Director, MVP Academy.

Start-up-urile vor fi selectate de un juriu din care vor face parte Robert Knapp (Co-Fondator & CEO, CyberGhost); Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum); Mihai Sfintescu (investitor private equity/venture capital); Carmen Sebe (investitor de tip angel); Bogdan Iordache (Co-Managing Director, MVP Academy); George Dita (Co-Managing Director, MVP Academy);.

Cea de a treia editie a programului de accelerare MVP Academy se va incheia cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele isi vor prezenta afacerile in fata unei audiente formata din antreprenori, investitori si profesionisti in tehnologie la nivel regional.

Din cele 28 de start-up-uri care fac parte pana in prezent din reteaua de absolventi ai MVP Academy, 13 si-au lansat produsele pe piata globala, iar suma totala a investitiilor de tip seed obtinute depaseste 1 milion de dolari. Principalele surse de finantare sunt investitorii de tip angel si alte programe de accelerare (fiecare dintre acestea avand o pondere de 40% din totalul investitiilor obtinute), in timp ce 20% dintre finantari sunt obtinute de la fonduri de investitii de tip venture capital.

Majoritatea start-up-urilor au un model de business “software as a service” sau opteaza pentru modele de tip “freemium” si/sau venituri din publicitate. Acestea dezvolta platforme sociale pe diferite nise sau produse in domeniul eHealth, educatie sau securitate cibernetica, dar exista un interes semnificativ si in domeniul produselor hardware.

Printre absolventii MVP Academy se numara InnerTrends, start-up care ajuta companiile sa optimizeze procesul de achizitie de noi utilizatori afland mai multe despre comportamentul acestora; Clepsisoft CyberFog, start-up care ajuta utilizatorii sa se protejeze impotriva atacurilor cibernetice; CloudHero, produs care automatizeaza procesele de management si scalare ale unei aplicatii in orice tip de cloud; Gloria Food, sistem gratuit de comanda pentru restaurante disponibil in 25 de limbi si cu o retea de 600 de restaurante active; SafeDrive, aplicatie mobila care incurajeaza condusul responsabil si rasplateste soferii care nu utilizeaza telefonul la volan; Axosuits, start-up care dezvolta exoscheleti pentru persoanele cu dizabilitati.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii