Bakemono - cinci antreprenori pentru publishing de calitate


Afacerea a fost initiata la inceputul acestui an de cinci antreprenori activi in mediul online - Dorin Boerescu, Daniel Enache, Viorel Copolovici, Bobby Voicu si Andrei Rosca. Bakemono isi va concentra activitatea de publishing in zona site-urilor care ofera continut original quality, in cea a aplicatiilor web-based si pe segmentul mobile web.

 

Bakemono Publishing and Development are in portofoliu sapte site-uri active (convertor.ro, convertor2.ro, pranzuldincaserola.ro, hohoscop.ro, eteo.ro, m.convertor.ro, m.eteo.ro) si pana la sfarsitul lui septembrie urmeaza sa mai lanseze inca cel putin doua proiecte.

Dintre site-urile gestionate, pranzuldincaserola.ro este cel mai nou - fiind lansat astazi, iar convertor.ro a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare si timp de doua saptamani va functiona in varianta beta.

Lansarea oficiala a Bakemono a fost facuta astazi, dar firma este activa din luna martie. Dorin Boerescu (Godmother, Hyperactive, Agrafa, Tiparituri) este cel care a creat proiectul si detine 55% din business. Daniel Enache (Thousand Tiny Tigers) este finantator si detine 30% din afacere.

Viorel Copolovici (pranzuldincaserola.ro, hohoscop.ro) se ocupa de zona de continut si comunicare a Bakemono si are 10% din participatii.

Bobby Voicu (ftw.ro, capslock.ro) si Andrei Rosca (bookblog.ro, basicmarketing.ro) sunt consultanti pentru monetizare si marketing online. Bobby Voicu detine 5% din afacere iar Andrei Rosca face parte din Consiliul de Administratie, cu optiunea de a deveni si el actionar.

Am avut discutii cu mai multi oameni pentru a incepe acest proiect, dar cu cei patru am impartasit o viziune comuna”, explica pentru startups.ro Dorin Boerescu.

Antreprenorul nu a dorit sa faca publica in acest moment investitia in afacere, dar spune ca Bakemono dispune de un buget dedicat atat dezvoltarii site-urilor existente, cat si lansarii de noi proiecte.


Convertor valutar
Convertor.ro este un site de conversii valutare, tendinte si medii periodice ale cursului BNR. Proiectul a fost lansat in 2002 si a luat premiul pentru “Cel mai bun site din categoria Servicii web, informatii” la editia din 2003 a Internetics.

Conform SATI, site-ul are un trafic mediu de aproximativ 80.000 de vizitatori unici pe luna si se relanseaza oferind o serie de imbunatatiri cerute chiar de utilizatorii site-ului, cu ocazia unui studiu realizat in primavara acestui an.

Printre noutati se numara o sectiune de stiri despre cursul valutar, publicarea cursului valutar al unui numar mai mare de case de schimb ale bancilor, grafice imbunatatite ale evolutiei principalelor valute.

De asemenea, design-ul a fost complet schimbat iar site-ul prezinta istoria cursului valutar BNR din 1998 pana in prezent. In plus, proiectul dispune si de o versiune pentru telefoanele mobile, m.convertor.ro.

Un proiect dezvoltat ca o extensie de brand a convertor.ro este convertor2.ro. Acesta ii are in target pe early adopters, "generatia Twitter", si este un instrument pentru conversii valutare rapide.


Pranzul din caserola
Am inceput sa scriu pe teme culinare pe blogul meu inca din 2007. Feedback-ul pe care l-am primit m-a facut sa ma gandesc ca ar fi bine sa dezvolt asta separat, intr-un proiect caruia sa ii ofer identitate, care sa fie interactiv”, spune pentru startups.ro Viorel Copolovici.

Citeste continuarea articolului - pagina 2


DE RETINUT:
Bakemono are in portofoliu sapte site-uri active (convertor.ro, convertor2.ro, pranzuldincaserola.ro, hohoscop.ro, eteo.ro, m.convertor.ro, m.eteo.ro)
Inca cel putin doua proiecte vor mai fi lansate pana la sfarsitul lunii septembrie.
Publisherul se va axa in special pe segmentul de aplicatii online, dar va mai lansa si cateva proiecte in zona de continut.
Obiectivele legate de sfarsitul acestui an se refera la notorietate si la atingerea unui minim de trafic pentru fiecare proiect in parte.
Proiectele active in acest moment vor fi promovate si gestionate integrat.

 

Cristina Alexandru

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii