RevvNation.com, un nou proiect marca Bobby Voicu


Start-up-ul este lansat de Bobby impreuna cu varul sau, Vlad Balan, si un prieten, Marius Tudor, iar astazi s-a anuntat si prima runda de finantare externa primita din partea Seed Money. RevvNation.com este un joc online si pana la inceputul lunii viitoare va fi intr-un prim beta, in etapa de acum fiind testat de aproximativ 100 de persoane.

 

Proiectul are in target piata internationala si se afla in dezvoltare de la inceputul acestui an, din februarie, dar Bobby Voicu se gandea la idee inca din noiembrie 2008, perioada cand era Community Manager la Yahoo! Romania.

Chiar daca eram inca angajat si era ok ceea ce faceam, simteam ca trebuie sa ma intorc la antreprenoriat, sa lansez ceva pe cont propriu. Am inceput sa ma gandesc la un proiect care sa se bazeze pe ceea ce stiu (pe o comunitate), dar care sa poata fi dezvoltat de o echipa separata. Atunci mi-a venit ideea unui joc pe domeniul auto, avand in vedere background-ul meu in zona asta”, povesteste pentru startups.ro Bobby Voicu, fondatorul RevvNation.com.


Conceptul de joc
RevvNation.com este un joc tip “browser based text game”, astfel ca nu este nevoie de download sau instalare pe un calculator, ci poate fi jucat online, prin inregistrarea pe site.

Utilizatorii pot sa isi cumpere o masina, sa ii faca upgrade, sa concureze si sa interactioneze cu alti participanti la joc etc.

Este facut sa poata fi jucat 20 de minute pe zi, timp suficient ca sa faci tot ce trebuie pentru a evolua. Este un model pe care l-am preluat de la prietenii nostri de la eRepublik. Nu este genul de joc in care cu cat joci mai mult timp pe zi, cu atat este mai bine. Dar daca joci mai mult de 20 de minute apare si componenta sociala, pentru ca interactionezi cu alti jucatori”, spune Bobby Voicu.

El adauga faptul ca pe .com  nu exista ceva similar cu start-up-ul la care lucreaza si ca este loc destul pentru toata lumea, in cazul in care ar aparea proiecte concurente.


Dezvoltarea proiectului
Bobby Voicu si Vlad Balan sunt fondatorii proiectului (si actionari in afacere, impreuna cu SeedMoney), iar Marius Tudor este fondator, cu optiunea de a deveni asociat/partener in firma in viitor.

Fiecare dintre cei trei implicati in RevvNation.com se ocupa de o anumita parte a proiectului - Bobby Voicu de parteneriatele si relatiile de business, Vlad Balan este Project Manager iar Marius Tudor este Community Manager, avand experienta de gamer.

Din punct de vedere tehnic, dezvoltarea jocului este facuta de echipa lui Bogdan Lucaciu, Sinapticode.

Pe langa Sinapticode, in perioada urmatoare o sa angajam si un developer intern care va fi primul membru al viitoarei echipe de dezvoltare”, spune Bobby Voicu.


Monetizarea
Modelul de business al RevvNation.com se bazeaza destul de putin pe publicitate si mai mult pe alte elemente, cum ar fi, de exemplu, microplatile.

In trei luni jocul ar trebui sa inceapa sa aduca bani si vrem sa ajungem pe breakeven la 9 - 12 luni dupa ce iese din beta. Pana la sfarsitul anului vrem sa ajungem la 5.000 de utilizatori inregistrati”, spune Bobby Voicu.


Investitia in RevvNation.com
In prima etapa, Bobby Voicu a investit in proiect in jur de 12.000 de euro.

Nu am vrut sa caut finantare externa in primele luni. Am vrut sa il dezvolt cu banii mei, pentru ca in acest fel am gandit si costurile pe banii mei - am cautat sa negociez mai mult, sa platesc mai putin. Chiar am refuzat oferte de finantare primite in februarie - martie, anul acesta”, spune Bobby Voicu.

Abia cand proiectul a crescut si s-a simtit nevoia unei noi investitii pentru a continua, antreprenorul s-a gandit sa caute resurse in alta parte. Si, dupa ce a discutat cu Vlad Stan, a hotarat sa accepte SeedMoney ca finantator.

Am investit in proiect datorita antreprenorului. Suma se incadreaza in strategia noastra de pana acum - pana in 50.000 de euro pentru pana in 20%”, spune pentru startups.ro Vlad Stan, unul dintre fondatorii SeedMoney.

Anul acesta SeedMoney a primit in jur de 200 de cereri de finantare, din care aproximativ 20 au fost proiecte interesante pentru investitori. In prezent, fondul se mai afla in negocieri cu un antreprenor, dar Vlad Stan spune ca este dificil de estimat cate proiecte vor mai fi finantate in 2009.

Banii investiti in RevvNation.com vor fi utilizati pentru dezvoltarea jocului si introducerea unor noi features.

Pentru runda a doua de finantare, Bobby Voicu va pleca o perioada din tara si va merge in Londra si in SUA sa discute cu potentiali investitori in proiect.


Cristina Alexandru

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii