Antreprenoriat
(Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri)
Autor: Marius Ghenea

Editura: Universul Juridic
Anul aparitiei: 2011

Cui se adreseaza: antreprenorilor

Este un proiect de suflet mai vechi al meu, pe care ma bucur sa reusesc sa il finalizez acum. Informatiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar si pentru cei care se gandesc sa urmeze in viitor aceasta cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicati in orice alt mod in activitatile antreprenoriale din Romania.”  - Marius Ghenea.

Documentarea pentru carte a implicat atat cursurile de entrepreneurship pe care Marius Ghenea le preda la scoli de business executive MBA (CEU Business School si acum la Maastricht School of Management) cat si experienta acumulata in Arena Leilor sau mai recent in Schoolforstartups,  dar in mod deosebit experienta din ultimii aproape 20 ani de activitate antreprenoriala personala.

In opinia omului de afaceri Radu Tudorache, Owner M Grup, cartea reprezinta “o imbinare fericita intre continuturi scolastice si experienta de viata antreprenoriala a lui Marius. Cu accente tehnice in Capitolul 1 (Ce trebuie sa stii despre antreprenoriat), dar cu o vasta experienta antreprenoriala stoarsa si coagulata in Capitolul 6 (Mituri si stereotipuri despre antreprenori) si in Capitolul 7 (Cele cinci greseli antreprenoriale ”fatale”). Sinceritatea cu care a fost scrisa mi se pare cel mai important punct al cartii, am simtit citind-o ca reflecta fidel experienta antreprenoriala directa.

Despre autor:
Marius Ghenea este unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori in serie din Romania. Presedinte la Fit Distribution, Ghenea este implicat in numeroase proiecte de tip business-angel, investind in companii din diverse domenii, cum ar fi PCGarage.ro sau PCfun.ro (vanzari online de produse IT&C), Casia Communications in indoor-media (exit in 2010), Orbital Solution (distributie produse confort termic si instalatii), VikingProfil, producator roman de tigla-metalica (exit 2008), Online Fashion Group (mall-ul online de fashion FashionUp.ro) etc.

Pe langa activitatea sa de antreprenor si business angel, Marius Ghenea preda cursuri de antreprenoriat in cadrul programului EMBA al CEU Business School si Maastricht School of Management si este Presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online. De asemenea, este invitat permanent in cadrul emisiunii TV "Arena Leilor".

Pretul cartii la editura: 49,00 lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.