De ce ai fi tu seful? Cum sa devii un lider autentic
Autori: Rob Goffee, Gareth Jones

Editura: All
Anul aparitiei: 2010
Titlul original: "Why should anyone be led by you? What it takes to be an authentic leader"

Cui se adreseaza: managerilor, antreprenorilor.

De ce este nevoie pentru a deveni un adevarat lider? La aceasta intrebare incearca sa raspunda cartea de fata, care se adreseaza managerilor de la orice nivel organizational, dar si tuturor acelora care vor sa-si imbunatateasca abilitatile de lider.

Lucrarea ofera o abordare originala a leadership-ului, aflata in contrast cu teoriile traditionale, care pun accent pe un set de calitati pe care liderii de succes ar trebui sa le detina. Incercarea de a imita vreun lider celebru din lumea afacerilor nu poate avea sorti de izbanda. Solutia este gasirea unui echilibru intre autenticitate si adaptabilitate. Adevaratii lideri trebuie sa fie ei insisi si sa isi foloseasca resursele pe care le gasesc in interiorul lor. Insa, totodata acestia trebuie sa se adapteze unor contexte noi. Utilizand expresia autorilor, adevaratii lideri trebuie sa fie "cameleoni autentici”. Astfel de lideri pot exista la orice nivel si aceasta carte incearca sa risipeasca prejudecata conform careia leadershipul este apanajul celor aflati in varful organizatiei.

Despre autori: Rob Goffee si Gareth Jones sunt parteneri fondatori ai Creative Management Associates, organizatie care lucreaza cu mai multe companii de top, fiind lideri globali in materie de cultura corporatista, proiectare organizationala si dezvoltare a leadershipului. Cei doi sunt coautori ai articolelor "The Character of a Corporation” si "Why Should Anyone Be Led by You?” - ultimul fiind publicat in Harvard Business Review si castigator al premiului McKinsey. Aceasta intrebare simpla a pus pe ganduri auditoriile din intreaga lume si a provocat un flux continuu de reactii.


Pretul cartii la editura:
34,9 lei.

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.