Forta schimbarii
Autor: John P. Kotter

Editura: Publica
Anul aparitiei: 2009
Titlu original:Leading Change

Cui se adreseaza: managerilor

Criticii care fac mare caz de aparitia liderilor carismatici care sa ii inlocuiasca pe asa-zisii administratori manipulativi ai corporaiilor americane nu ne spun anume ce inseamna, de fapt, leadershipul, sau, la drept vorbind, nici ce inseamna managementul.

John Kotter ajunge la concluzia ca, astazi, mii de companii sufera de un surplus de management si de un deficit de leadership, nu pentru ca managerilor le lipseste carisma, ci pentru ca prea putini directori executivi inteleg cu adevarat ce inseamna leadershipul si ce poate realiza. Fara o asemenea viziune, pana si celor mai capabili oameni le este dificil sa fie lideri eficienti si sa creeze culturile care sa ii ajute pe altii sa fie lideri la randul lor.

John Kotter demitizeaza conceptul de leadership si il diferentiaza complet de management. In acelasi timp, ofera noi reguli de orientare pentru liderii si managerii care incearca sa isi optimizeze relatiile si eficienta”, William H. Genge, Ketchum Communications, Inc.

Despre autor:
John P. Kotter este profesor de comportamente organizationale la Harvard Business School. A castigat premii McKinsey pentru doua articole din Harvard Business Review si a primit premiul Johnson, Smith and Kinsley in 1985 pentru noi perspective asupra leadershipului executiv.

Profesorul Kotter a obtinut recunoastere internationala in calitate de expert in leadershipul de afaceri, cu lucrari precum “Matsushita Leadership” si “Aisbergul nostru se topeste”.

Conform unui studiu realizat de BusinessWeek in 2001, in nu mai putin de 504 companii, Kotter este referinta numarul unu in materie de leadership in SUA. Este autorul a 15 carti, printre care se numara si “A Sense of Urgency”. Profesorul Kotter figureaza printre primii 50 cei mai influenti ganditori globali de business conform clasamentului Thinkers50.

Pretul cartii la editura: 46,55 lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.