Forumul "4iX Istanbul International Innovation Investor Xchange" (13 - 14 noiembrie 2012)

Evenimentul, organizat de Bootcamp Ventures, va avea loc in perioada 13 - 14 noiembrie, la Istanbul.

Pe parcursul celor doua zile, start-up-urile din Turcia care activeaza in domeniile mobile, digital media si IT vor avea ocazia sa se prezinte in fata unor potentiali investitori veniti din intreaga lume.

Unul dintre speakerii prezenti la eveniment este Dr. Klauss Hommels -  business angel care s-a implicat in numeroase investitii in tehnologie, cum ar fi Skype, Facebook, Xing, Spotify, StarDoll si QXL/Tradus. Este recunoscut drept unul dintre oamenii de afaceri dispusi sa investeasca in start-up-uri cu potential din sfera internetului.

De asemenea, la evenimentul organizat la Istanbul va participa Baris Karadogan, care incepand cu 2008 este CEO la Hip Digital Media, din SUA.  Inainte de a ocupa aceasta functie, el a fost timp de zece ani investitor de tip venture pentru firme din SUA. In prezent, in portofoliul sau de investitii in domeniul tehnologiei se numara: Hip Digital Media, Like.com, Spectralinear, Minerva Networks, Redline Communications and Aspendors Coomunications. Baris este si in acest moment consultant si investitor pentru un numar semnificativ de start-up-uri din Silicon Valley.

Evenimentul este structurat in sapte sesiuni cu teme specifice, in cadrul carora start-up-urile vor avea scurte prezentari urmate de intrebari venite din partea potentialilor investitori, astfel:
• prima sesiune: digital media
• a II-a sesiune: Cum pot antreprenorii turci sa atraga investitori straini?
• a III-a sesiune: Mobile&Comert electronic
• a IV-a sesiune: Aspecte globale ale investitiilor pe 2013 pentru pietele emergente
• a V-a sesiune: ICT: prezentari ale start-up-urilor
• a IV-a sesiune: Unde este urmatorul BlockBuster din tehnologie?
• a VII-a sesiune: prezentari ale firmelor care sunt in etapa finantarii de tip seed.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi gasite aici.