Inteligenta financiara
Ghidul managerului pentru intelegerea adevaratei semnificatii a cifrelor

Autori: Karen Berman, Joe Knight, John Case

Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2011
Titlul original: "Financial Intelligence: A Manager’s Guide to Knowing What the Numbers Really Mean"
 

Cui se adreseaza: antreprenorilor, managerilor.

Ar fi normal ca orice manager de afacere sa utilizeze datele financiare pentru a lua decizii, a aloca resurse si a stabili cheltuieli bugetare. Dar, adevarul este ca celor mai multi le este greu sa aplice si cele mai simple instrumente financiare in munca lor cotidiana. Chiar si managerii care se considera cunoscatori ai domeniului financiar este posibil sa nu inteleaga din ce este formata o situatie financiara, iar foarte multi iau numerele drept litera de lege, cand ar trebui sa le puna sub semnul intrebarii.

In "Inteligenta financiara", Karen Berman si Joe Knight prezinta elementele de baza ale finantelor, oferind insa o dimensiune suplimentara. Capitolele succinte si usor de citit ne invata principii fundamentale, intr-o maniera pe care oricine o poate intelege si aplica in mod corect. Dar, in plus, autorii ne poarta si in culise, pentru a ne arata de unde vin cifrele. Cum nimeni nu poate cuantifica totul, contabilii si directorii financiari se bazeaza intotdeauna pe estimari, ipoteze si decizii proprii, care pot indrepta cifrele intr-o directie sau alta. Cartea de fata va ajuta sa recunoasteti si sa intelegeti aceste abateri, sa le contestati si sa le corectati atunci cand este necesar, utilizand aceste informatii pentru a deveni un manager mai bun.

Despre autori:
Karen Berman este fondatoare, presedinta si coproprietara a Business Literacy Institute, o firma de consultanta in domeniul financiar, care se ocupa de programe adaptate de pregatire profesionala si produse si servicii destinate intelegerii felului in care se masoara succesul financiar si a modului in care acesta poate fi influentat de catre toti membrii unei organizatii. Berman a lucrat cu zeci de companii, ajutandu-le sa stabileasca programe de initiere financiara care sa transforme angajatii, managerii si liderii in parteneri de afaceri.

Joe Knight este coproprietar al Business Literacy Institute si coproprietar al firmei Setpoint Systems. Activeaza in calitate de CFO la Setpoint si ca organizator si lector principal la Business Literacy Institute, lucrand cu clienti din intreaga lume, pentru a-i educa in domeniul finantelor. Knight crede cu adevarat in transparenta financiara, pe care o aplica in fiecare zi la Setpoint.

Pretul cartii la editura: 32 de lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.