Mostenire de lider
Cum sa-i inspiri pe cei din jur sa-si schimbe viata in bine

Autori: Marta Brooks, Julie Stark, Sarah Caverhill

Editura: Business Tech
Anul aparitiei: 2011
Titlu original: "Your leadership legacy. The difference you make in people's lives."

Cui se adreseaza: tuturor acelora care au atitudine de lider

Printr-o parabola plina de miez, aceasta carte iti arata cum sa creezi o mostenire pozitiva care sa-i inspire si sa-i hraneasca pe ceilalti. Vei afla ca mostenirea pe care o lasi ca lider este mostenirea conform careia traiesti. Astfel spus, este chiar modul in care alegi sa traiesti!

Trei sunt caracteristicele care fac din orice persoana un lider remarcabil si de neuitat:
• sa indrazneasca sa fie o persoana, nu o functie: "Marii lideri nu sunt mari datorita pozitiei pe care o detin, ci pentru ca inspira oamenilor incredere si respect".
• sa indrazneasca sa relationeze cu toti cei din jur: "Nu te comporta ca si cand ai fi mai bun decat toti ceilalti, dar nici nu lasa pe nimeni sa se comporte de parca ar fi mai bun ca tine".
• sa indrazneasca sa isi implineasca visul: "Un obiectiv nu este altceva decat un vis cu termen limita de indeplinire".

Despre autori:
Marta Brooks este consultant de management, trainer inspirat si oratoare motivationala.  Si-a dezvoltat ideologia de afaceri traversand etape in care a fost angajata a unor mari corporatii si altele in care a fost intreprinzator cu propria afacere. Isi foloseste vasta experienta practica pentru a stimula eficienta liderilor si a promova responsabilitatea in urmarirea obtinerii rezultatelor dorite.

Subiectul principal tratat de Marta la seminarele organizate este "Mostenirea ta de lider: Cum sa determine schimbari pozitive in vietile celor din jurul tau".

Julie Stark este propietar si director general al The Stark Solution, o firma de concepere si livrare a pachetelor de instruire in Chicago. Este specialista in crearea si dezvoltarea solutiilor de instruire in management destinate tuturor treptelor ierarhice ale unei organizatii. Avand mai mult de cincisprezece ani de experienta in consultanta acordata organizatiilor din domeniile comertului cu amanuntul, bancar, productiei si educatiei, Julie ofera o privire panoramica asupra conexiunilor dintre om si procesele de productie care face eficienta companiilor sa creasca.

Sarah Caverhill are o experienta de douazeci de ani in domeniul vanzarilor, managementului si resurselor umane si o cariera fructoasa ca orator si consultant. In prezent, detine functia de vicepresedinte de vanzari pe zona de est la grupul de companii Ken Blanchard. Avand aceasta functie, pune in practica cu success toate teoriile pe care le-a emis si sugerat in calitate de consultant. Combinatia de experienta practica si cunoastere a teoriilor de avangarda i-au creat o perspective unica asupra a ceea ce este functional si eficient pentru un lider.

Pretul cartii la editura: 22 lei.

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.