De Paste, romanii au cheltuit online 3,8 mil. euro


Principalele produse si servicii cumparate au fost cele din industria telecom, produsele IT&C, cartile, jucariile si biletele la spectacole.

In perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, romanii au cumparat online, cu cardul, produse si servicii in valoare de 3,8 milioane euro, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Gecad ePayment.

Media unei tranzactii online a crescut, de asemenea, de la 87 euro, in primul trimestru din 2008, la 98 euro, in luna aprilie.

Principalele produse si servicii comercializate in aceasta perioada au fost cele din industria telecom, produse IT&C, carti, jucarii si bilete la spectacole. Pachetele turistice si biletele de avion au revendicat, de asemenea, o pondere importanta, insa, acestea au fost achizitionate in lunile anterioare, pentru perioada ce include Pastele si 1 mai.

"Produsele si serviciile din turism, telecom si IT aduc cea mai mare parte a veniturilor in general, indiferent de momentul anului. Pana in acest moment, au prins cel mai bine la utilizatorul roman de internet. Insa, spre deosebire de anul trecut, de data aceasta, cumparaturile online de Paste au inclus si alte tipuri de produse, respectiv, carti si jucarii, produse pretabile pentru cadouri", spune Carmen Sebe, director general Gecad ePayment.

Sarbatorile de Paste au adus, de asemenea, noi recorduri si in ceea ce priveste numarul tranzactiilor. Potrivit statisticilor din sistemul ePayment, cele mai multe cumparaturi s-au efectuat in perioada 15-17 aprilie si 21-25 aprilie, cand numarul mediu de tranzactii zilnice a ajuns la 1.700, depasind uneori si 2.000 de comenzi, spre deosebire de luna martie, cand numarul mediu de comenzi zilnice a fost de 1.100-1.200.

"Pentru urmatoarea perioada, avand in vedere ca incepe sezonul de vara si o serie lunga de concerte, ne asteptam sa creasca semnificativ vanzarile de pachete turistice si bilete la spectacole", spune Carmen Sebe.

Gecad ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic. Compania dezvolta si detine in prezent trei solutii proprietare - ePayment®, Avangate® si ARMS. ePayment® este dedicata exclusiv pietei interne, tuturor persoanelor juridice care au o afacere comerciala online; Avangate® si myAvangate se adreseaza atat pietei interne cat si celei internationale de distributie electronica de software.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii