Piata locala de ambarcatiuni este in continua crestere


Reprezentantii companiilor din domeniu spun ca tot mai multi romani sunt interesati de sporturile nautice sau de achizitionarea unui yacht.

Dupa cum spune unul dintre jucatorii in domeniu, Gabriel Hanganu, fondatorul Willon Harbour, incepand cu 1990, s-a creat o traditie a celor care sunt amatori de calatorit pe apa.

“Exista persoane care nu au bani sau nu au curajul sa se gandeasca la o ambarcatiune mai mare si se orienteaza catre cele care au intre 5 si 6 metri. Clientii care au suficienti bani cheltuiesc mai mult decat au nevoie si, evident, isi cumpara un yacht de lux. Acesta poate sa coste chiar si 4 milioane de euro”, spune, pentru startups.ro, Hanganu.

Cererea in crestere pe acest segment este justificata si de prezenta unui numar ridicat de ambarcatiuni la targul Romanian Boat Show ce se desfasoara, anul acesta, in Bucuresti, in perioada 7-11 mai, explica importatorii.

La prima editie a acestui eveniment, desfasurata in anul 2006, spatiul destinat expozitiei a fost de 3.000 mp. Anul urmator, acesta a crescut la 9.000 de mp, ca in 2008 sa ajunga la aproximativ 12.000 mp.

Dintre ambarcatiunile expuse anul acesta la eveniment, 90% sunt oferite spre vanzare de catre importatori, iar restul de 10% au fost deja achizitionate anterior si au fost aduse doar pentru a fi vazute de alti potentiali clienti.

Evenimentul Romanian Boat Show a adunat atat importatori cat si producatori de ambarcatiuni de mici si mari dimensiuni. Printre acestia, se numara LZ Yachting, Euronautica, Neptun Yacht sau Willon Harbour (companie ce s-a lansat pe piata amabarcatiunilor anul acesta).

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii