Finantari pentru servicii sociale si afaceri in comunitatile miniere


Finantarile sunt oferite prin Schema de Dezvoltare Sociala a Comunitatilor Miniere (SDSCM).

Aceasta este ce-a de-a treia runda de finantare din cadrul schemei SDSCM, data limita de depunere a cererilor fiind 25 iulie 2008, se arata in comunicatul de presa.

Finantarea din aceasta runda se adreseaza unui numar de 99 de localitati miniere din 19 judete: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Prahova, Salaj, Suceava, Tulcea si Valcea.

Comunitatile miniere din localitatile eligibile pentru finantare SDSCM din cele 19 judete pot aplica pentru doua categorii de proiecte: servicii sociale comunitare (SSC) si activitati generatoare de venit (AGV). In cadrul acestei runde se asteapta sa fie finantate in jur de 23 de proiecte SSC si, respectiv, 13 proiecte AGV.

Fondurile pentru SDSCM provin dintr-un imprumut rambursabil al Guvernului Romaniei de la Banca Mondiala, si pot fi accesate de catre organizatii comunitare (in cazul proiectelor AGV), respectiv de catre organizatii neguvernamentale sau autoritati locale aflate in relatii de parteneriat cu organizatii neguvernamentale (in cazul proiectelor SSC).

Pentru proiectele SSC, documentele necesare pentru intocmirea cererii de finantare se pot obtine de aici. Pentru proiectele AGV, cererile de finantare, numerotate si inregistrate, se elibereaza de catre FRDS, incepand cu 25 martie 2008, numai persoanelor domiciliate in localitatile incluse pe lista, in urma unei solicitari scrise, transmise de acestea prin posta sau personal, pana la data de 10 iulie 2008.

Pentru a veni in sprijinul comunitatilor care doresc sa initieze si sa depuna proiecte in cadrul acestei runde, FRDS va organiza mai multe seminarii informative. Un prim seminar va avea loc pe 27 mai , ora 11.00 la Abrud, judetul Alba, sediul EcoAbrud (langa Primaria Abrud).

Sunt invitati a participe reprezentanti ai autoritatilor publice locale ale comunitatilor eligibile, ai organizatiilor neguvernamentale, reprezentanti ai grupurilor comunitare, alte persoane interesate care doresc sa initieze proiecte de activitati generatoare de venit sau servicii sociale comunitare, in localitatile eligibile.

SDSCM este o componenta a proiectului "Inchiderea Minelor, Refacerea Mediului si Regenerare Socio-Economica", in cadrul partii B, "Regenerarea Socio-Economica". Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) este agentia de implementare a partii B a proiectului si deruleaza SDSCM prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS).


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii