Comertul romano-ucrainian a depasit 1,5 mrd. dolari


Anul trecut, comertul romano-ucrainian a inregistrat un ritm de crestere superior fata de ritmul de crestre al comertului exterior al Romaniei.

Tendinta de crestere a afacerilor bilaterale romano-ucrainiene s-a mentinut si in primul trimestru al acestui an, in ciuda dezechilibrelor cauzate de intarzierea deciziei de acceptare a Ucrainei in Organizatia Mondiala a Comertului, se arata in comunicatul de presa al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).

"Ne ingrijoreaza faptul ca tot mai multe IMM-uri ucrainiene si romanesti sunt excluse de pe piata. Daca analizam numarul firmelor mici si mijlocii care activeaza in comertul bilateral, vom observa o scadere dramatica", a declarat Mihaila Gainicheru, seful Misiunii Economice si Comerciale a Ambasadei Ucrainei in tara noastra..

Rata de acces la credite pentru acest tip de companii este foarte redusa, atat in Romania cat si in Ucraina. In acest sens, Camera de comert bucuresteana va demara un dialog cu Eximbank Romania, cu sistemul bancar, pentru incurajarea exporturilor si reducerea birocratiei. 


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii