Zitec estimeaza ca, in urmatorul an, 75% dintre membrii echipei tehnice vor detine certificari de specialitate


    


Peste jumatate dintre specialistii Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, detin in prezent certificari profesionale pe mai multe tehnologii si arii de expertiza specifice activitatii pe care o desfasoara, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

In plus, compania continua sa le ofere membrilor echipei oportunitati de dezvoltare profesionala, prin participarea la training-uri si facilitarea obtinerii de certificari tehnice. Prin acestea, dar si prin angajarea de specialisti certificati, Zitec intentioneaza sa atinga o rata de certificare a echipei tehnice de 75% in urmatorul an.

Membrii echipei Zitec detin, in prezent, certificari profesionale specifice dezvoltarii web in PHP, Magento, .NET, Amazon Web Services, dar si in domeniul bazelor de date, testarii software, administrarii de sistem si in zona de online marketing.

Cei mai multi dintre specialistii Zitec au obtinut certificarea recunoscuta la nivel international pe tehnologia PHP, compania ocupand la inceputul anului 2015 locul 3 in Europa, respectiv locul 1 in România, privind numarul de certificari Zend (Zend Certified Engineer).

"Incurajam dezvoltarea continua a competentelor echipei si le oferim colegilor suport constant pentru obtinerea de certificari profesionale. Pentru a le facilita procesul de imbunatatire a cunostintelor, organizam periodic sesiuni de training si mentoring, având ca scop pregatirea pentru certificari, precum si prezentari si workshop-uri interne pe diverse tehnologii de interes pentru acestia”, spune Florentina Greger, HR Manager Zitec.

Potrivit acesteia, pentru anul 2015, Zitec a alocat un buget minim de 20.000 de euro pentru training-uri cu profil tehnic si de soft skills, dar si pentru participarea la conferinte de specialitate. in ceea ce priveste certificarile, compania si-a propus ca, in urmatorul an, sa continue sa creasca numarul de certificari detinute de catre membrii echipei pe toate ariile de expertiza, dar preponderent pe zona de dezvoltare web.

"Principalul beneficiu pe care il au colegii care se certifica profesional este acela ca isi pot consolida cunostintele si competentele tehnice intr-un mod structurat, care sa-i ajute ulterior sa fie mai eficienti in proiectele in care sunt implicati. in ceea ce priveste compania, faptul ca avem o echipa certificata atesta ca detinem expertiza profesionala pe anumite arii si ca suntem orientati catre a le oferi clientilor nostri un nivel ridicat de calitate a serviciilor”, mai spune Florentina Greger.

Compania va continua cresterea echipei si in acest an, intentionând sa angajeze si programatori care deja detin certificari tehnice. Prin aceasta, dar si prin certificarea mai multor programatori actuali, Zitec estimeaza ca in 2016 va ajunge la o rata de certificare de 75% la nivelul companiei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii