North Bridge tinteste investitii de 80 mil. euro in Romania


Fondul britanic a investit in tara noastra 64 milioane euro in ultimi doi ani, in cinci companii din domenii diferite, iar acum este interesat de IMM-uri.

Ovidiu Morariu, manager de investitii in cadrul North Bridge Capital Partners, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca fondul a alocat 10 - 20 milioane de euro pentru investitiile din Romania de anul viitor. Din acest buget, in jur de zece milioane de euro sunt destinate companiilor din domeniul agriculturii si industriei alimentare.

Focusul nostru este in zona companiilor de pe anumite nise, precum serviciile medicale, si in zona alimentara. Acestea sunt sectoarele pe care le vedem cel mai putin afectate de criza”, completeaza Ovidiu Morariu.

Fondul britanic este dispus sa investeasca intre trei si zece milioane de euro intr-o singura companie. Pana in prezent, companiile din Romania in care a investit North Bridge sunt Agroinvest, Romreal, IMS Interntional, Next Capital Factoring si PCMG. Pe langa acestea, fondul negociaza din primavara acestui an intrarea in actionariatul altor doua IMM-uri.

Ne intereseaza companiile mici, care au un istoric, au o echipa de management si oameni buni, au deja o structura si vor numai sa se extinda. Acestea sunt business-urile care pot aduce beneficii pe termen lung”, subliniaza Ovidiu Morariu.

Bridge este o firma britanica specializata in investitii si corporate finance, infiintata acum patru ani si prezenta pe piata romaneasca din 2007. Sediul central al North Bridge se afla la Londra iar compania administreaza direct active în valoare de 320 milioane de euro.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii