Advertorial

 

 

 

 

 

 

Poti invata de la Online Business School cum sa sa faci fata provocarilor prezentului

„Administrare intr-un mediu de afaceri global” este unul dintre ultimele cursuri introduse pe platforma Online Business School. Parcurgerea acestuia va ajuta pe oricine sa treaca mai usor prin orice situatie ce necesita schimbari ale strategiei de afaceri sau ale intregii sale companii.

In prezent companiile se confrunta cu o concurenta intensa in toata lumea. In acest mediu dificil companiile incearca sa adopte strategii care sustin dezvoltarea lor operationala. Prin urmare, organizatiile isi schimba maniera in care isi desfasoara activitatile de afaceri, transformandu-se pentru a face fata acestor circumstante solicitante. Pentru a supravietui, managerii trebuie sa poata reactiona in mod adecvat, nu doar pentru prezent, ci si pentru a asigura viitorul organizatiei. Aceasta inseamna ca trebuie sa planifice, organizeze, directioneze si controleze resursele pe mai multe intervale de timp, distante si culturi. Acest curs isi propune sa ofere o intelegere sistematica a manierei in care se poate gestiona schimbarea intr-un context de afaceri global.

Cursul „Administrare intr-un mediu de afaceri global” este interactiv, in limba romana, disponibil in sectiunea „Cursuri de business”, sub-sectiunea „Management” si contine numeroase studii de caz. Cursul poate fi parcurs integral in aproximativ 3 ore, dar cel mai amplu dintre capitolele aferente sub-sectiunilor nu depaseste durata de 30 de minute.

Este compus din 3 capitole: gestionarea schimbarii, gestionarea globala si gestionarea diversitatii. Materialul ii vizeaza in primul rand pe directorii de nivel superior, dar de interes direct pentru orice cursant Online Business School este cu siguranta prima sectiune care se concentreaza asupra managementului schimbarii, un subiect foarte actual.

In prima parte a cursului, „gestionarea schimbarii”, sunt detaliati cei 7  factori determinanti ai acesteia: mediul, piata, afacerile, organizatia, cultura, comportamentul si mentalitatea. Ultimii 3 sunt factori interni si, din pacate, de multe ori sunt neglijati de manageri.

Gestionarea schimbarii strategice prespune gestionarea unor provocari precum: concurenta noua in sectoarele de piata, influenta noilor tehnologii, redefinirea unor intregi sectorare de piata, observarea si contracararea practicilor noi si inovative ale concurentei.

Parcurgand „Administrarea intr-un  mediu de afaceri global”, cursantii vor indentifica mai usor pe viitor cauzele rezistentei la schimbare, care pot deriva adesea din atitudinea persoanelor sau a organizatiei. Sunt expuse si detaliate si cele mai bune tehnici de implementare a schimbarii strategice: monitorizarea procesului de schimbare, justificarea schimbarii, crearea unor strategii flexibile, luarea in considerare a schimbarilor pe termen scurt si lung. In procesul de gestionare a schimbarii strategice pot aparea si crize care sunt grupate in 4 categorii: crize strategice, operationale, financiare si cele care tin de insolventa.

In curs se face si nuantarea intre „schimbare” si „tranzitie”, pentru ultima trebuind sa se tina cont de cele 3 faze ale acesteia:  etapa de renuntare, zona neutra si faza de nou inceput. Pentru fiecare dintre acestea sunt oferite recomandari si explicatii punctuale.

Pentru a implementa schimbarea trebuie parcurse 8 etape, fiecare fiind detaliate in curs: identificarea necesitatii de schimbare, incurajarea senzatiei de necesitate imediata, dezvoltarea unei viziuni comune, identificarea cerintelor de leadership, crearea unui plan de implementare, crearea structurilor si politicilor de validare, comunicarea cu angajatii, monitorizarea si ajustarea strategiilor.

Cursul ofera si recomandari de management privind linii de afaceri care se dezvolta in diferite regiuni ale lumii.

Nu rata noile cursuri, cu siguranta vei descoperi in ele numeroase  metode de a-ti imbunatati activitatea!


www.bizschool.ro

Proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Investeste in oameni!