Primele 90 de zile - Strategii de succes pentru noii conducatori, la orice nivel
Autor: Michael Watkins

Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2008
Titlu original:The First 90 Days - Critical Success Strategies For New Leaders At All Levels” 

Cui se adreseaza: liderilor, managerilor

Specializat in formarea liderilor, autorul pleaca de la premisa ca primele 90 de zile sunt esentiale in trasarea directiei de actiune a noului sef numit. Esec sau avant? Infrangere sau succes? Totul depinde de cum iti concentrezi energia si de cum iti trasezi planul personal de dezvoltare in aceste prime 90 de zile. Printre elementele-cheie ale transformarii perioadei de tranzitie intr-un succes deplin se numara: cunoasterea in detaliu a noii organizatii sau a noului domeniu pe care il coordonezi; stabilirea unei relatii oneste si echilibrate atat cu superiorul ierarhic, cat si cu subordonatii directi; formarea coalitiilor in interiorul si mai ales in afara departamentului coordonat.

Primele 90 de zile intr-o noua pozitie de conducere reprezinta intervalul optim pentru a analiza situatia, a pune la punct o strategie de actiune si a evalua potentialul colegilor si al partenerilor. Acestea sunt zilele in care iti delimitezi terenul, te edifici asupra lacunelor de comunicare si incerci sa gasesti solutiile optime pentru reusita.

Un adevarat izvor de inspiratie pentru depasirea cu succes a unei perioade dificile si esentiale din cariera unui sef, cartea este extrem de apreciata in domeniu, mai ales pentru ca propune cai logice de ocupare a unei pozitii, de asumare si constientizare a noului rol, de construire a unei strategii de lucru, de trasare a viitorului companiei, dar mai ales de asigurare a continuitatii.

Despre autor: In calitate de profesor de management la IMD Lausanne, Michael Watkins formeaza viitorii directori de companii, predandu-le cursuri specifice de management organizational si dezvoltare. De-a lungul timpului a oferit consultanta unei arii extinse de categorii de lideri - de la cei din intreprinderi mici si mijlocii pana la cei care lucreaza in corporatii multinationale.

A fost profesor la Kennedy School of Government din cadrul Harvard, iar din 1996 preda cursuri de leadership si negociere la Harvard Business School. Este coautor a peste zece carti despre leadership si negociere in afaceri, printre care “Shaping the Game: The New Leader's Guide to Effective Negociating”. Pe langa cartile sale despre management si leadership, Watkins a analizat si a scris articole despre securitatea internationala si negociere in comertul international.

Pretul cartii la editura: 29 lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.