Riscurile accentuarii punctelor forte
Autor: Robert B. Kaiser

Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2011
Titlul original: "The Perils of Accentuating the Positive"

Cui se adreseaza: managerilor, consultantilor in management, specialistilor in resurse umane

O marota populara in prezent, derivata din teoria managementului actual, spune ca: “E o greseala sa incerci sa corectezi slabiciunile; cultiva, mai bine, atuurile.

Dar se intrevad anumite jumatati de adevar si unele pericole ascunse, in spatele acestei filozofii seducatoare. Cartea de fata aduna intre paginile sale o serie de eseuri, scrise de cativa pionieri care au contribuit la conturarea managementului modern. Ei isi dezvaluie aici preocuparile si ofera sfaturi remarcabile pentru valorificarea atuurilor personale - fara a cadea in capcana retetelor exagerate, simpliste sau naive.

Fiind scrisa pentru manageri, consultanti in management, instructori de personal si specialisti in resurse umane, aceasta carte nu propune remedii rapide, solutii-minune sau cai rapide spre succes. In schimb, pune la dispozitie rationamente echilibrate, strategii fundamentate pe cercetari stiintifice, dar si tehnici testate – care, impreuna, ii pot ajuta pe manageri sa devina lideri autentici.

Despre autor:
Robert B. Kaiser si-a inceput cariera la Center for Creative Leadership. In 1997, el s-a alaturat echipei de la Kaplan DeVries, pentru a contribui la extinderea cercetarilor firmei si a capacitatilor de dezvoltare ale acesteia iar in 2005, a fost numit partener.

Kaiser este un practician activ in domeniul leadership-ului, oferind consultanta pentru lideri si echipele acestora. A publicat si sustinut peste 100 de articole si prezentari, ideile sale fiind promovate in revistele academice si de afaceri, cat si in conferinte si seminarii.

Domeniile sale de interes se refera in principal la leadership, evaluare de personal, selectie si dezvoltare a personalului executiv. Detine o diploma universitara in psihologie, dar a studiat si sociologia. De asemenea, a finalizat un master in psihologie industriala si organizationala, in cadrul Illinois State University.

Pretul cartii la editura: 32 lei.

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.