Salariul mediu in noiembrie 2007: 1.522 lei


Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.522 de lei in luna noiembrie 2007, cu 3,5 % mai mare fata de luna precedenta, conform datelor Institutului National de Statistica.

Castigul salarial mediu nominal net realizat in noiembrie 2007 a fost de 1.121 lei, in crestere fata de luna precedentă cu 37 de lei (3,4%). Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 23,5%.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net din noiembrie 2007 s-au inregistrat in activitatile de transporturi aeriene (2.768 lei), iar cele mai mici in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluts, cu excepţia mobilei (645 lei).

In cursul anului se inregistrează fluctuatii ale castigului salarial determinate, in principal, de acordarea celui de al 13-lea salariu si a primelor de sarbători (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenteaza cresterile sau scaderile in functie de perioada in care sunt acordate, conducand, in cele din urma, la estomparea fluctuatiilor castigului salarial lunar la nivelul intregului an.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii