Sartorom estimeaza afaceri de 3,5 milioane de euro, in 2011


Astfel, furnizorul de aparatura pentru controlul calitatii in cercetare, industrie si agricultura si-ar creste vanzarile cu aproximativ 25% fata de anul trecut.

In 2010, compania si-a crescut afacerile cu 10% fata de anul anterior, ajungand la in jur de 2,7 milioane de euro, se arata intr-un comunicat de presa.

"Previziunile optimiste sunt sustinute de trendul constant ascendent din domeniul agricol, unde se observa o deschidere mare catre investitii. De asemenea, estimam o crestere pentru linia noastra de aparate pentru incercari mecanice, datorata iesirii treptate din criza a industriei constructoare de masini, dar si a celei prelucratoare de metale si mase plastice. Nu suntem la fel de optimisti in privinta institutiilor bugetare si a proiectelor in domeniul aparaturii high-tech pentru cercetare, unde revirimentul se lasa inca asteptat", a spus Carmen Bittenbinder, director general al Sartorom.

In 2008, compania a avut o cifra de afaceri de circa cinci milioane de euro.

"Criza ne-a afectat si pe noi, pentru ca ne vindem produsele industriei, care a avut o scadere", a mentionat Carmen Bittenbinder.

In perioada 2007 - 2008, in jur de 30% din cifra de afaceri a companiei provenea de la producatorii de subansambluri pentru industria auto si 30% din partea universitatilor. In anii 2009 si 2010, cererea din partea celor doua domenii s-a redus pana aproape de zero, pentru fiecare, chiar daca existau contracte semnate inaintea acestor ani.

Anul acesta, la inceputul lunii mai, compania a inaugurat un nou sediu, situat pe Soseaua Bucuresti-Magurele din Capitala. Acesta are o suprafata totala de 1.000 mp care cuprinde spatii de birouri, laboratoare, un showroom si sali de conferinta.

Investitia in noul sediu a fost de un milion de euro, din care 40% resurse proprii si 60% un credit de la Unicredit.

"Inca din 2004, am decis sa investim intr-un sediu propriu in Bucuresti si am achizitionat in acest sens un teren. Aceasta hotarare a fost luata, deoarece nicio cladire vizionata de noi in vederea cumpararii nu a corespuns tuturor necesitatilor legate de spatiile de laborator, depozitare, showroom, sala de conferinte si, nu in ultimul rand, birouri si locuri de parcare", a mai spus Carmen Bittenbinder.

Sartorom a fost infiintata in decembrie 1991, de Carmen Bittenbinder. Ideea i-a venit dupa ce a fost traducator al producatorului german de echipamente de testare Sartorius in cadrul Targului International Bucuresti, ea fiind de origine germana. In 1991 ea absolvise facultatea de Mecanica Fina din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, astfel ca era familiarizata cu domeniul.

Prima firma pe care a reprezentat-o in Romania a fost Sartorius. In anii urmatori, compania a devenit partener al altor firme germane - Fritsch, IKA, WTW, Toni Technik, Zwick Roell si Pfeuffer.

Sartorom are sediul central in Bucuresti si sedii zonale in Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Craiova, Braila si Iasi. Compania are 25 de angajati, dintre care sase sunt ingineri.

Printre principalii clienti ai Sartorom pe piata locala se numara Cargill, Agricover, Automobile Dacia, Mittal Steel, Holcim, Coca-Cola, Romaqua Borsec, Pepsi si European Drinks.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii