Schimbarea in organizatii
Optimizarea comportamentului angajatilor
Autori: Peter Makin, Charles Cox

Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2006
Titlu original:Changing behaviour at work: A practical guide

Cui se adreseaza: managerilor

Problemele legate de costuri, calitate, productivitate si prezenta pe care le intampina organizatiile sunt cauzate adesea de tipare comportamentale ineficiente, incurajate in mod inconstient. Extrem de utila in prevenirea si inlaturarea unor astfel de probleme este abordarea  comportamentala a managementului. Ilustrand prin studii de caz metodele prin care se pot identifica, masura, analiza si schimba tipurile de comportament nedorite, autorii adopta o viziune extrem de practica asupra strategiilor de management. Volumul reprezinta un important punct de referinta pentru toti cei care incearca sa inteleaga cum trebuie sa gestioneze activitatea angajatilor si a organizatiilor in mod eficient.

Din cuprins: Abordarea comportamentala a managementului; Managementul propriei activitati si al activitatii celorlalti; Managementul grupurilor; Managementul la nivel organizational.

Despre autori: Peter Makin este director de curs in cadrul programului de master in psihologie organizationala al Manchester Business School. A desfasurat activitati de consultanta pentru numeroase organizatii. In calitate de coautor, a mai semnat: “Managing People at Work” (1989), “Organizations and the Psychological Contract: Managing People at Work” (1996), “The Management of Safety: The Behavioural Approach to Changing Organizations” (2000).

Charles Cox a fost seful Departamentului de Psihologie al Manchester School of Management. A lucrat in calitate de consultant pentru numeroase organizatii din toata lumea. A mai publicat: “Managing People at Work” (coautor, 1989), “Women’s Career Development: A Study of High Flyers” (coautor, 1993), “Business Ellites: The Psychology of Entrepreneurs and Intrapreneurs” (coautor, 1994), “Organizations and the Psychological Contract: Managing People at Work” (coautor, 1996), “The Management of Safety: The Behavioural Approach to Changing Organizations” (coautor, 2000).

Pretul cartii la editura: 9,99 lei

Citeste aici alte prezentari ale unor carti dedicate antreprenorilor.