Start! Business (15 noiembrie - 23 mai 2011)

Evenimentul, organizat de Junior Achievement Romania (JAR), cu sprijinul BCR, va avea loc in perioada 15 noiembrie - 23 mai, la Bucuresti, inscrierile incheindu-se pe data de 5 noiembrie.

Dedicat studentilor care doresc sa porneasca propria afacere, Start! Business isi propune sa ofere acestora experienta de a dezvolta un produs sau serviciu in cadrul unei mini-companii cu clienti si operatiuni reale, colaborand cu consultanti voluntari.

Dupa finalizarea inscrierilor, participantii vor intra intr-un proces de clarificare a ideilor inscrise, proces in cadrul caruia vor primi feedback din partea consultantilor voluntari BCR cu care vor forma o echipa pana la sfarsitul programului. Aceasta etapa, de evaluare a ideii si formulare a modelului de afacere, va fi urmata de etapa de implementare: pana in aprilie 2012 au misiunea de a realiza un produs sau serviciu si de a valida modelul de afacere prin implementarea unei versiuni pilot. Finala nationala va avea loc in 23 mai, iar participantii vor fi selectati pe baza rezultatelor atinse pana la sfarsitul perioadei de lucru.

Consultantii voluntari BCR sunt cei care lucreaza direct cu studentii, fiind asociati permanent companiilor pilot intr-un sistem de mentorat. Studentii au contact insa si cu alti consultanti, pe domenii de specialitate (de exemplu, tehnologie), care sunt fie experti in domeniile lor, fie reprezentanti ai unor alte companii.

La finalul programului, participantii au sansa de a castiga atat un seed grant, cat si o bursa de participare la finala Europe Enterprise Challenge, de la Skopje, din iulie 2012.

Din juriul care va selecta castigatorii celor doua premii vor face parte antreprenori, reprezentanti JAR, precum si reprezentanti ai Ministerului Educatiei si BCR.

In cadrul finalei Europe Enterprise Challenge, jurizarea se va realiza prin patru probe: evaluarea unei propuneri de investitie formulata de catre echipa, prezentarea afacerii intr-un pitch de cinci minute, prezentarea produsului/serviciului la stand si interviu cu juriul.

Mai multe despre participare puteti citi aici.