11 start-up-uri tech din Cluj si-au prezentat proiectele in fata investitorilor de la Demo Day


    


11 start-up-uri din domeniul tehnologiei, cu activitati precum: un "portofel" virtual sigur, care completeaza automat formularele digitale, o platforma mobila care conecteaza medici alesi de pacienti sau o aplicatie dedicata finantelor personale, care ajuta utilizatorii sa isi atinga obiectivele financiare, si-au prezentat, la Cluj-Napoca, proiectele antreprenoriale in fata a peste 100 de investitori, directori si proprietari de companii, in cadrul Demo Day, evenimentul inaugural al acceleratorului de start-up-uri Spherik.

In cadrul evenimentului, tineri antreprenori in cautare de finantare au fost invitati sa isi prezinte ideile. Tinerii au reprezentat echipele Spherik Accelerator si Cluj Innovation Labs, cu totii fiind ghidati de mentorii Spherik, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit organizatorilor, proiectele prezentate in cadrul evenimentului s-au adresat atat pietei locale, cat si celei internationale, cu servicii si solutii usor de implementat la scara globala.

Printre acestea s-au numarat AppRod, un "portofel" virtual care completeaza automat formularele digitale, permitand utilizatorilor sa reduca birocratia in mod semnificativ, Primul Medic, o platforma mobila care conecteaza medici alesi cu atentie alaturi de  pacienti, facand sfaturile medicale mai accesibile si sigure,  Smart Store, o aplicatie care aduce supermarket-ul pe telefonul mobil, facilitand cumpararea si livrarea produselor la domiciliu, City365, o aplicatie care afiseaza instant promotii celor aflati la o anumita distanta de  un magazin, restaurant sau alt tip de afacere, sau ChallengeXP, o aplicatie dedicata finantelor personale, care ajuta utilizatorii sa isi atinga obiectivele financiare si sa depaseasca dificultatile legate de economisirea banilor, facand procesul mai intuitive si interactive.

Pe langa prezentarile celor 11 startup-uri, evenimentul a inclus discursuri din partea reprezentantilor unor organizatii cheie care sustin antreprenoriatul din Romania.

Printre acestia s-au numarat Irina Albu, director executiv al Tech Angels; Dan Sturza de la Fribourg Capital, Leontin Toderici, chief operations officer la Banca Transilvania si Ana Maria Andronic, co-fondatoare a Venture Connect.

Spherik Accelerator a fost fondat de Banca Transilvania, Liberty Technology Park, Universitatea Babes Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. Scopul sau este de a-i ajuta pe cei cu potential ridicat sa dobandeasca abilitatile si cunostintele necesare pentru a deveni antreprenori de succes, cum ar fi cunostintele de afaceri, asa-numitele "soft skills", gandirea critica si disciplina, dar si o retea puternica de contacte.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii