12 cafenele Pascucci in Romania pana in 2011


Velvet Cafe, compania care detine master franciza pentru tara noastra vizeaza pentru extinedere atat spatiile stradale, cat si pe cele din centrele comerciale.

Pentru o parte din primele sase cafenele ce urmeaza sa fie deschise in perioada urmatoare au fost semnate deja contracte de inchiriere a spatiului, iar pentru restul se poarta negocieri. Prima cafenea va fi inaugurata in zona Dorobanti din centrul Bucurestiului pe 7 noiembrie, anul acesta, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Unitatea va avea o suprafata de 250 mp.

Investitia pentru preluarea master-francizei si pentru deschiderea primei unitati este de 600.000 de euro”, spune pentru  startups.ro Stefan Bondoc, director executiv si asociat la compania Velvet Cafe.

Spatiul din zona Dorobantilor va cuprinde patru - cinci stiluri de mobilier, dintre care va fi preluat cate un tip pentru amenajarea celorlalte cafenele.

Pe langa unitatea din zona Dorobantilor, in Bucuresti vor mai fi inaugurate alte doua cafenele. Una va fi deschisa in aprilie 2009, in cadrul parcului de retail Militari Shopping Center din vestul Capitalei, proiect dezvoltat de Krammer si Wagner pentru fondul austriac de investitii Atrium European Real Estate.

Velvet Cafe va mai deschide inca doua cafenele in cadrul altor proiecte comerciale ale acestor investitori. Cele doua unitati vor fi amplasate in centrul comercial Westgate Shopping din Arad si in Seaside Shopping din Constanta. Proiectul comercial de la Arad este programat pentru inaugurare in noiembrie anul viitor, iar cel de la Constanta in primavara lui 2010. O alta cafenea Pascucci urmeaza sa fie deschisa in Cluj-Napoca.

Decizia de a deschide 12 cafenele a fost luata impreuna cu francizorul. Am ales orasele in functie de numarul de locuitori si de ritmul de dezvoltare al orasului respectiv”, completeaza Stefan Bondoc.

Spre deosebire de unitatea din Dorobanti, celelalte cafenele vor avea suprafete mult mai mici, intre 100 si 150 de metri patrati.

Fiecare proiect este independent si brandul poate fi adaptat in fiecare spatiu. Ne adresam tuturor nivelurilor de clienti”, adauga Stefan Bondoc.

Cafenele sunt organizate sub forma unor coffe shop-uri din care se poate cumpara si cafea pentru a fi consumata acasa. In plus, odata cu deschiderea cafenelei din centrul Bucurestiului, Velvet Cafe va incepe si distributia cafelei Pascucci prin reteaua HoReCa. Velvet Cafe va distribui si masini de preparat cafeaua sub acelasi brand, atat in reteaua HoReCa, cat si companiilor, pentru uzul intern. Din cadrul cafenelei de pe Dorobanti se vor putea cumpara si haine sub aceeasi marca.

Putem sa oferim si contracte de sub-franciza. Avem deja persoane care sunt interesate sa preia astfel de contracte”, mai spune Stefan Bondoc.

Numele brandului provine de la italianul Alberto Pascucci, care a inceput sa produca espressoare si cafea in secolul al XIX-lea. Insa, primul coffee shop Pascucci a fost deschis acum cinci ani la Rimini, iar, in prezent, exista peste 120 de unitati. Printre orasele in care se gasesc aceste cafenele sunt Hong King, Seoul, Bangalore, Ankara, Moscova, Riga, Copenhaga, Londra, Malaga si New York.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii