3 mil. euro pentru o fabrica romaneasca de dispozitive medicale


Investitia apartine companiei Novei din Bacau, iar reprezentantii acesteia estimeaza o cifra de afaceri de 800.000 de euro pentru 2008.

Fabrica a fost deschisa la sfarsitul anului trecut si, conform reprezntantilor companiei, este prima din tara care produce in parametri impusi de Uniunea Europeana (UE) dispozitive pentru determinarea analizelor medicale (cuti Petri) si recoltarea de probe biologice, se arata in comunicatul de presa.

“Ne-am asumat un risc mare tinand cont ca nu suntem singurii  producatori, piata romaneasca fiind invadata de produse facute prin diverse colturi ale lumii, multe  dintre acestea fabricate necorespunzator, cu incalcarea normelor europene in vigoare. In UE lucrurile stau foarte clar - tot ce este produs pentru sistemul medical se produce din polipropilena medicala. In Romania, inca mai exista produse facute din polipropilena alimentara. Prin urmare, calitatea analizelor are de suferit”, spune Oana Simon, General Manager, Novei.

Materia prima cu care lucreaza compania din Bacau, polipropilena medicala este achizitionata de la o firma de prestigiu din Austria.

“Utilajele noastre sunt aduse din Italia si ofera toate conditiile ca produsele finite sa fie de cea mai buna calitate. Astfel, probabilitatea ca o analiza sa iasa eronat din cauza calitatii dispozitivelor produse de noi este de 0%”, spune Oana Simon

Compania Novei este pe piata din 2002. Constructia fabricii din Bacau a inceput in 2005 si a fost finalizata anul trecut. In acest moment, Novei a incheiat deja parteneriate cu o serie de clinici mari din tara, atat de stat cat si particulare, carora le livreaza lunar dispozitive pentru determinarea analizelor medicale si recoltarea de probe biologice.


Nu exista comentarii