75% din spatiile de birouri ce vor fi livrate in S2 2017 sunt situate in zona de vest a Bucurestiului


    


Zona de vest a Capitalei va atrage 75% din spatiile de birouri ce vor fi livrate in cea de-a doua jumatate a acestui an si 50% din livrarile anuntate in 2018, stocul din aceasta zona urmand astfel sa creasca cu aproximativ 236.000 mp, potrivit unei analize a firmei Cushman & Wakefield Echinox.

Stocul de birouri de clasa A si B din Bucuresti a ajuns la finalul primului semestru al acestui an la 2,61 milioane mp, iar zona de vest, cu un stoc de 341.000 mp, are o pondere de 12%. Prin livrarea proiectelor aflate in dezvoltare, spatiile de birouri din zona de vest vor ajunge la o suprafata de 577.000 mp pana la finalul anului 2018, reprezentand 19% dintr-un stoc estimat de 3 milioane mp.

Dezvoltarile de birouri din zona de vest a Bucurestiului se concentreaza cu precadere in apropierea Pasajului Basarab si a statiilor de metrou Grozavesti, Politehnica si Petrache Poenaru (Semanatoarea) care beneficiaza de un acces rutier si cu mijloace de transport in comun destul de facil. Apropierea fata de Universitatea Politehnica si campusul universitar Regie - Grozavesti - Leu reprezinta un element apreciat de companiile IT care au un bazin important de selectie a noilor angajati in aceasta zona.

De exemplu, Bitdefender a inchiriat recent un spatiu de 9.300 mp in proiectul Orhideea Towers din zona de vest a Capitalei, in care isi va muta sediul la inceputul anului 2018.

In primul semestru al anului 2017, in Bucuresti au fost livrati aproximativ 75.000 mp de spatii de birouri. Pana la finalul anului, vor fi livrate spatii noi cu o suprafata de 80.000 mp.

Oferta de spatii de birouri din Bucuresti va reveni pe un trend ascendent in 2018, cand este asteptata livrarea unor spatii noi cu o suprafata de aproximativ 340.000 mp.

De la inceputul anului,  Cushman & Wakefield Echinox a inchiriat spatii cu o suprafata cumulata de peste 50.000 mp in cladiri de birouri din Bucuresti si din tara.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii