Antonio Eram, Netopia: In 2010, se vor face peste 1,5 mil. de plati online prin card bancar


Cifra reprezinta o crestere de peste 20% fata de anul trecut, cand s-a inregistrat, in medie, o singura tranzactie online la zece carduri.

Din tranzactiile online cu cardul, pentru acest an Netopia si-a propus sa proceseze circa 30%, se arata in comunicatul de presa.

Tranzactiile online s-au cifrat la circa 1,5% din totalul de 84,4 milioane de plati cu cardul efectuate de romani la POS-uri din tara si strainatate in decursul anului trecut. Luand in considerare cele aproximativ 12 milioane de carduri active din Romania si nivelul actual de utilizare al lor in tranzactii pe Internet, rezulta ca trebuie sa mai treaca 9 ani pentru ca fiecare card sa fie folosit macar o data si pentru o plata online”, spune Antonio Eram, CEO si fondator al firmei Netopia Sistem.

Ca si volum de tranzactii, magazinele online au incasat anul trecut de la cumparatorii romani sub 3% din valoarea platilor totale prin card, de peste 3,2 miliarde de euro.

Netopia a lansat in octombrie 2009 sistemul mobilpay de plati online prin card bancar.

Adoptia sistemelor de plati online prin card in randul micilor comercianti a fost influentata pana acum si de comisioanele mari pe care acestia trebuiau sa le plateasca la volume mici de incasari", mai spune managerul Netopia.

Reprezentantii firmei spun ca prin serviciul mobilpay.ro Netopia asigura in prezent peste 80% din platile prin SMS din Romania.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii