Actionarii Albalact au aprobat admiterea la tranzactionare a actiunilor societatii pe piata reglementata a BVB


    


Actionarii Albalact au aprobat, cu unanimitate de voturi, admiterea la tranzactionare a actiunilor societatii pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, la categoria a II-a, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Hotararea a fost luata in baza Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al actiunilor tranzactionate pe Piata RASDAQ, care va fi desfiintata pana in luna octombrie a acestui an.

"O parte din succesul companiei Albalact se datoreaza faptului ca a existat pe piata de capital, a fost vizibila nu doar pentru consumatori, ci si pentru investitori si a stiut sa comunice corect in directia potrivita. Vrem sa crestem in continuare pe piata de capital, asa cum am crescut si vrem sa crestem in industrie, iar pentru asta avem nevoie de investitii noi. Eu privesc cu multa incredere evolutia si perspectivele Bursei de Valori Bucuresti si mai cred ca, in prezent, exista o mare dorinta a populatiei de a-si plasa banii in companii romanesti" spune Raul Ciurtin, presedintele Consiliului de Administratie al Albalact.

La sfarsitul anului trecut, a fost promulgata Legea 151/2014 de clarificare a statutului pietei RASDAQ, in urma careia companiile listate pe aceasta piata trebuie sa aleaga daca se transfera pe piata reglementata a bursei sau pe un sistem alternativ de tranzactionare.

Albalact se afla, astazi, pe locul 2 in topul producatorilor din industria romaneasca de lactate. in primele noua luni ale anului 2014, compania a raportat o cifra de afaceri de 346.850.166 lei, cu 12,7% mai mare decat cifra de afaceri raportata in aceeasi perioada a anului precedent (307.918.975 lei). Profitul inregistrat in trimestrul al treilea 2014 a fost de 12.427.451 lei.

Anul trecut, Albalact a continuat sa-si dezvolte portofoliul si sa inoveze, atat la nivel de produs, cat si la nivel de ambalaj. Compania a lansat in premiera pentru Romania primul lapte la bidon de plastic cu maner sub brand-ul Zuzu - un ambalaj modern si foarte practic, pentru familii si pentru consumatorii de volum. Pentru noile ambalaje, compania a adus in fabrica unul dintre cele mai moderne echipamente de ambalare a laptelui in recipiente de plastic. Alte proiecte noi au fost lansate in portofoliul de iaurturi al companiei.

In 2014, Albalact a investit aproximativ 8 milioane de euro in modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii de la Oiejdea, din judetul Alba. Investitiile au fost gandite sa sustina cresterea companiei in urmatorii ani si sa-i consolideze pozitia pe mai multe segmente de piata.

Albalact - Alba Iulia este cea mai mare companie cu capital majoritar romanesc din industrie. infiintata in anul 1971 şi transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii