Adeplast - afaceri de 34 milioane de euro in 2011


Marcel Barbut, proprietarul companiei, spune ca aceasta este o crestere cu aproximativ 10% a cifrei de afaceri fata de anul trecut.

In primul semestru din acest an veniturile companiei au urcat cu 2% fata de perioada similara a anului trecut, a mai spus Marcel Barbut, in cadrul unei conferinte de presa. 

In primul trimestru din 2011, veniturile companiei au crescut, in cel de-al doilea au scazut puternic iar antreprenorul estimeaza  o crestere cu 10% pentru cel de-al treilea.

Proprietarul Adeplast a subliniat ca anul trecut a fost cel mai bun din istoria companiei, cifra de afaceri crescand cu 11%, ajungand pana la aproximativ 30 de milioane de euro, si capacitatea de productie crescand cu 25%, ajungand la in jur de 262.000 de tone.

Marcel Barbut a completat ca, din cauza crizei si a faptului ca au redus preturile, profitul companiei a scazut cu 60%.

De asemenea, el spune ca este in discutii cu un partener care sa aduca resurse financiare in firma.


Investitii
In urmatorul an, Adeplast va investi 12 milioane de euro in doua fabrici, care vor fi amplasate in acelasi loc din centrul Moldovei.

Din cele doua, prima la care vor incepe lucrarile de constructie este una de adezivi si mortare uscate, cu o capacitate de 250.000 de tone, pe an.

Investitia in aceasta fabrica este estimata a fi intre sase si opt milioane de euro. Aceasta va fi de tipul celei din Oradea, cu doua linii de productie, fiecare cu cate patru guri de ambalare.

Cea de-a doua unitate de productie va fi pentru polistiren, ridicand investitia totala pana la aproape 12 milioane de euro.

Marcel Barbut a mentionat ca cele doua fabrici trebuie sa produca pana la mijlocul anului viitor.

La incepul lunii septembrie, va incepe sa produca cea mai recenta fabrica a companiei, cea de polistiren. Aceasta este amplasata in apropiere de Ploiesti, in zona in care Adeplast mai detine o fabrica de adezivi si mortare.

Investitia in fabrica de polistiren a fost de patru milioane de euro din care 3,7 milioane de euro au fost alocate pentru echipamente. Suma a provenit din resursele companiei, fiind cu 0,5 milioane de euro mai putin decat au estimat initial.

Capacitatea de productie a acestei fabrici este de 120 metri cubi pe ora, cea anuala ajungand la 700.000 metri cubi. Aceasta fabrica are o suprafata de 4.000 mp, fiind construita in patru luni.

Adeplast are aproximativ 170 de angajati. Pe langa Ploiesti, firma mai are o fabrica la Oradea, unde produce vopseluri, tencuieli decorative si adezivi speciali, cu o capacitate de productie de 80.000 de tone. Capacitatea de productie a companiei pentru mortare este de 700.000 de tone, anual.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii