Afacerile Colliers International s-au redus in 2008, fata de 2007


Cifra de afaceri a companiei a scazut cu aproape 17% in euro, ajungand la 17,65 milioane de euro in 2008, fata de 21,23 milioane de euro in 2007.

In lei, cifra de afaceri a Colliers s-a redus cu aproape 8,5%, ajungand la 65 de milioane de lei in 2008, fata de 71 de milioane de lei, in 2007.

Sumele in euro au fost calculate la valoarea anuala a euro data de Banca Nationala a Romaniei, de 3,3373 lei pentru un euro, in 2007, si de 3,6827 lei pentru un euro, anul trecut.

"Criza financiara globala a afectat in primul rand pietele de vanzari - rezidential, terenuri si investitii - care in 2008 au avut scaderi substantiale, in timp ce pietele de inchirieri (n.r. - birouri, comercial, industrial), unde companiile gandesc strategic si pe termen lung au avut in continuare o tendinta ascendenta", spune Bogdan Georgescu, Managing Partner in cadrul Colliers International.

Anul trecut, ponderea cea mai mare din venituri a detinut-o divizia de inchirieri spatii de birouri, care a atins o cota de piata de 50% la nivelul Capitalei, potrivit datelor companiei.

Cea mai mare crestere a veniturilor, de 50%, a fost inregistrata de divizia de evaluari. Colliers a fost anul trecut evaluatorul exclusiv al proprietatilor detinute in Romania de Immoeast, cel mai mare fond de investitii activ in regiune, care si-a suspendat peste jumatate dintre proiectele pe care le initiase in Romania.

In ordinea cresterii veniturilor, evaluarile au fost urmate de departamentul de inchirieri centre comerciale, care si-a crescut incasarile cu 31% fata de anul precedent.

Veniturile segmentului de inchirieri spatii industriale a urcat cu peste 18%, avand o cota de piata de peste 50% in Bucuresti si aproape 46% pe intreaga tara, conform companiei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii