Afacerile Lasselsberger au crescut cu 9% in semestul I, 2010


Valoarea acestora este de 15,4 milioane de euro, majorarea fiind fata de aceeasi perioada de anul trecut. Compania mizeaza pe o cifra de afaceri cu 10% mai mare in acest an fata de anul trecut, pana la 38,5 milioane de euro.

Reprezentantii Lasselsberger estimeaza ca piata de gresie si faianta s-a redus cu aproximativ 10% in primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 41 milioane de euro, se arata in comunicatul de presa.

"Cu toate ca in prima jumatate din 2010 piata de placi ceramice s-a diminuat cu 10% fata de acelasi interval din 2009, am reusit sa ne atingem obiectivele pentru acesta perioada datorita cresterii numarului de distribuitori si a prezentei produselor proprii in toate magazinele de tip Do-It-Yourself, dar si datorita imbunatatirii pretului mediu, ca urmare a succesului inregistrat de colectiile noi lansate in ultimul an", spune Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Cesarom, brand detinut de Lasselsberger.

El a subliniat ca, in acest an, piata autohtona de profil nu va reveni pe crestere.

In primul semestru, Cesarom a atins 40% din cifra de afaceri bugetata pentru acest an.

"Rezulatele sunt in linie cu obiectivele propuse. Piata de placi ceramice este caracterizata de sezonalitate, iar al doilea semestru al anului este marcat de o crestre a vanzarilor compatarativ cu prima jumatate din an", adauga Directorul Comercial al Cesarom.

Eduard Macarescu mai spune ca obiectivele companiei in acest an vor fi atinse si datorita majorarii ponderii exporturilor in totalul cifrei de afaceri, comparativ cu anul trecut.

Compania estimeaza ca detine o cota de piata de 38% in acest an cu 2% mai mare fata de anul trecut. Aceasta crestere este motivata
de procesul de reorganizare din ultimii ani.

De asemenea, compania preziceaza ca a castigat si va mai castiga cota de piata de la importatorii care nu vor reusi sa supravietuiasca in actualele conditii de piata dar si datorita declinului inregistrat de producatorii de placi ceramice din Spania.

Anul trecut, compania a avut afaceri consolidate de 35 de milioane de euro (150 milioane de lei).

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii