Akcenta vizeaza rulaje de 25 de milioane de euro in Romania, pana la sfarsitul lui 2015


     

 

Akcenta, institutie de plata nebancara, care realizeaza plati externe si tranzactii de schimb valutar  pentru clientii sai cu operatiuni de import si export, si-a anuntat oficial intrarea pe piata din Romania, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Ambasada Cehiei din Romania.

Akcenta si-a inceput activitatea pe piata din Romania in septembrie 2014 si intentioneaza ca, pana la finalul anului curent, sa ajunga la un portofoliu de 220 de clienti din segmentul SMI si rulaje de 25 milioane de euro realizate in beneficiul acestora. 

Am constatat un apetit mai mare pentru realizarea de operatiuni de schimb valutar in randul clientilor nostri cu operatiuni de import si export: in primul trimestru din 2015, Akcenta si-a asistat clientii in tranzactionarea a peste 590 de milioane de euro.  In Romania, vrem sa punem la dispozitia companiilor instrumente financiare care sa le faca activitatea de business mai usoara si mai rapida“, spune Milan Cerman, Presedinte al Consiliului de Administratie Akcenta CZ

Akcenta deruleaza activitati pe piete din Europa Centrala, cum sunt  Cehia (unde este activa din 1997), Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, avand in total  un numar de 25 000 clienti.

Am inceput activitatea in Romania in septembrie 2014, lucrand cu clienti care ne cunosteau deja activitatea, prin recomandarile partenerilor din tarile unde deja ne desfasuram activitatile, si aveau nevoie de o companie care sa ii asiste in activitatile de tranzactionare de valuta derulate pe plan international. Avem acum o echipa de 12 reprezentanti comerciali care acopera aproape in intregime teritoriul romanesc si punem accentul pe expansiunea portofoliului de clienti. Pana la sfarsitul anului, intentionam sa ne dublam echipa si sa lucram cu de trei ori mai multi clienti in Romania“, spune Theodor Stefanovici, Director Comercial pentru Romania la Akcenta.

La nivel international, compania a inregistrat, in primul trimestru al anului curent, o crestere a volumului tranzactiilor de 75% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Din punct de vedere al volumului de tranzactii, cea mai importanta evolutie s-a inregistrat pe piata din Polonia (peste 100%). Pe de alta parte, volumul de contracte forward incheiate a crescut cu 85% in primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2014. Akcenta a tranzactionat in primul trimestru, in beneficiul clientilor sai, 590 de milioane de euro  si a avut venituri de 1.31 milioane de euro.

Akcenta este o institutie financiara non-bancara, cea mai mare institutie de plata de acest tip din Cehia si din Europa Centrala. Compania este specializata in schimb valutar, plati internationale si operatiuni de acoperire pentru firme si institutii.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii