Albalact, crestere cu 33% a cifrei de afaceri in T1 2009, fata de T1 2008


In primul trimestru al acestui an, compania a inregistrat vanzari de aproximativ 61,5 milioane de lei.

Pentru 2009, reprezentantii Albalact estimeaza o crestere a afacerii mai mare decat ritmul de crestere al pietei lactatelor in ansamblu, se arata in comunicatul de presa.

"In 2009, piata lactatelor va creste mai putin fata de 2008  - cu aproximativ 10%, conform estimarilor APRIL. De altfel, in fiecare an s-a intamplat ca Albalact sa creasca mai mult decat a crescut piata lactatelor in ansamblu. Chiar si in 2008, Albalact a crescut cu 23%, in timp ce piata a inregistrat o crestere de 17%", spune Traian Simion, director general Albalact Alba Iulia.

In toamna lui 2008, Albalact si-a relocat intreaga productie de lactate in noua fabrica de la Oiejdea, care a presupus o investitie de aproximativ 17 milioane de euro.

Compania a intrat anul trecut si pe segmentul branzeturilor, prin achizitionarea a 77% din actiunile producatorului Raraul Campulung Moldovenesc. Alte investitii au mai fost facute in prima etapa de modernizare a fermei proprii de la Vaidei (2 milioane de euro) si in deschiderea unui centru logistic langa Bucuresti (3 milioane de euro).

In vara acestui an, am planificat si finalizarea investitiilor in valoare de aproximativ 2 milioane de euro in fabrica Raraul Campulung Moldovenesc. Astfel, in a doua parte a anului, preconizam o crestere mai mare a companiei, ca urmare a dezvoltarii productiei pe categoria branzeturilor in fabrica Raraul", explica Traian Simion.

Oficialul companiei spune ca anul acesta vor fi lansate noi produse sub brandurile Albalact (Fulga, Zuzu, De Albalact) si Raraul. Un alt obiectiv este si extinderea distributiei si dezvoltarea depozitelor mari in tara.

"Anul 2008 a fost un an greu pentru Albalact, din cauza faptului ca am pornit o capacitate noua si a trebuit sa tinem in functiune pentru o perioada de cateva luni si fabrica veche. Acest lucru a dus la costuri operationale mari si la o profitabilitate mai mica", adauga Simion.

Cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 190.500.000 de lei in 2008, inregistrand o crestere de 23,2%, comparativ cu 2007. Profitul realizat anul trecut de Albalact s-a ridicat la circa 600.000 de lei.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii