Albalact vizeaza un profit net de 3 mil. euro pentru 2008


Compania intentioneaza sa construiasca o serie de noi ferme, dar nu exclude achizitia unora deja existente.

"Ne gandim la constructia unor ferme noi, dar nu excludem si posibilitatea de a achizitiona ferme deja existente. Nu stim deocamdata la cat se va ridica suma investita, dar vrem sa ajungem la 100.000 de litri colectati zilnic in fermele Albalact. In acest moment, extinderea fermelor proprii reprezinta pentru noi un plan strategic si o mare oportunitate de dezvoltare, in contextul in care la nivelul intregii Uniuni Europene exista in acest moment dificultati in ceea ce priveste procurarea laptelui materie prima conform normelor UE", spune Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba Iulia.

Recent, actionarii Albalact au aprobat investitii noi in ferma pe care compania o are in Vaidei, in asa fel incat productia de lapte la aceasta ferma sa ajunga la 30.000 litri pe zi, de la 12.000 de litri pe zi, cat este in prezent, se arata in comunicatul de presa. De asemenea, actionarii Albalact au hotarat si dezvoltarea altor ferme agricole proprii, anul acesta.

Compania Albalact, care urmeaza sa fie listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, vizeaza pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro si un profit net de 3 milioane de euro.

Anul trecut, Albalact Alba Iulia a avut o cifra de afaceri de 154.6 milioane RON (aproximativ 42 milioane de euro), cu 51,45% mai mare decat cifra de afaceri realizata in 2006 - 102.1 milioane RON (aproximativ 29 milioane de euro).

Profitul net inregistrat de Albalact in 2007 este de 3.2 milioane RON (914.000 euro), fata de un profit net realizat in 2006, de 6 milioane RON (1.7 milioane euro).

"Suntem multumiti de rezultate si consideram ca ne-am atins obiectivul propus, in conditiile in care bugetul aprobat pe 2007 a fost de 154 milioane ron si profitul net bugetat a fost de 3.35 milioane ron. Trebuie sa luam in considerare in primul rand deprecierea leului, apoi faptul ca anul trecut am deschis noua fabrica de la Oiejdea, care a necesitat investitii de peste 11 milioane euro. In plus, inceperea productiei in noua fabrica a intarziat cu sase luni fata de data prognozata, lucru care, iarasi, ne-a afectat vanzarile si rezultatele financiare iar acest factor s-a rasfrant si asupra rezultatelor din primul trimestru al acestui an", spune Traian Simion, directorul general al Albalact Alba Iulia.

In primul trimestru al anului 2008, veniturile totale realizate de compania Albalact s-au ridicat la 47,7 milioane RON, in crestere cu 15% fata de veniturile totale realizate in primul trimestru al anului 2007 - 41,4 milioane RON. Veniturile efective realizate din vanzarea produselor au crescut in primul trimestru al acestui an cu 25% fata de primul trimestru al anului 2007.

Albalact se afla printre primii cinci producatori de lactate din Romania si produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu si Albalact.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii