Alin Zainescu lanseaza mediaIQ, un serviciu de media intelligence


In acest moment, sunt monitorizate si analizate 60 de surse media importante, iar in varianta comerciala a serviciului clientii vor avea acces la o lista de circa 2.000 de surse - presa scrisa centrala si locala, presa online, radio si televiziune.

Serviciul web nou lansat permite monitorizarea pe baza de cuvinte cheie si apoi livrarea de rapoarte in functie de o serie de parametri definiti de utilizatori, se arata in comunicatul de presa.

Interesul meu este sa cresc piata de monitorizare. Nu vreau sa <fur> din clientii agentiilor de monitorizare”, spune Alin Zainescu, initiatorul proiectului.

Monitorizarea permite afisarea rezultatelor in functie de mai multe criterii - in functie de relevanta sau data, in functie de audienta publicatiei, in functie de tipul sursei monitorizate. Rezultatele pot fi afisate in aplicatia web sau pot sa fie livrate sub forma unui raport trimis pe e-mail.

Pentru inceput, am  doua obiective - sa atrag prin preturi accesibile si companiile care pana acum nu isi permiteau astfel se servicii si sa ofer companiilor mari accesul la instrumente care sa le ajute sa ia mai bine decizii. mediaIQ nu este doar un instrument pentru departamentul de PR, este un instrument ce poate fi folosit in marketing, vanzari, strategie, resurse umane. Zilnic se produce foarte multa informatie ce contine foarte mult zgomot. Este din ce in ce mai greu sa identifici ce este si ce nu este relevant pentru compania ta, iar noi asta vrem sa oferim”, mai spune Alin Zainescu.

mediaIQ ofera o serie de facilitati in premiera pentru piata din Romania - detectarea de articole similare si rezumate automate. Aceste doua facilitati ajuta la reducerea timpului petrecut cu analiza textelor din media, se mai arata in comunicat.

In varianta comerciala, clientii mediaIQ vor avea acces si la alte facilitati precum grafice evolutive, intersectii grafice, comparatii procentuale, explorare comparativa, analiza universului de legaturi si analiza automata a tonului in care este scris un articol.

mediaIQ a fost lansat de XYZ Servicii Online si foloseste o tehnologie licentiata de la compania Digital Data Tech.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii