Alinso investeste 7 milioane de euro intr-un terminal inter-modal de cale ferata


Proiectul are o suprafata de 100.000 mp si trei linii de cale ferata cu o lungime de 2.200 metri, fiind dezvoltat in sapte faze. Acesta se numeste Euro Gate Terminal, fiind amplasat la vest de Ploiesti.

De asemenea, proiectul are o capacitate de depozitare de 5.750 TEU (n. red. - twenty-foot equivalent unit; echivalentul unei unitati de douazeci de picioare; o unitate standard care descrie capacitatea de transport unei nave de marfa sau a unui terminal de transport maritim), se arata in comunicatul de presa.

Intregul proiect va fi gata pana in prima parte a anului 2014.

"Terminalul Euro GatePloiesti va crea legatura intre zonele de est si de vest ale tarii, inclusiv porturi in bazinul Marii Negre", a spus Ivan Lokere, CEO Alinso Group.

Spatiile si capacitatile de stocare de pe terminal vor fi accesibile operatorilor feroviari care le vor pune la dispozitia companiilor.

"Cererea a fost atat de mare incat a trebui sa finalizam prima parte a proiectului cu trei luni mai devreme. Avem solicitari de la companii din Olanda si Germania, dar si din Romania", mai spune Ivan Lokere.

Prima faza a proiectul va deveni operationala la sfarsitul acestui an. Aceasta va avea o suprafata de 7.150 mp, o cale ferata cu o lungime de 440 m si o capacitate de stocare de 76 TEU.

Jumatate din capacitatea din prima faza a proiectului a fost solicita spre operare.

A doua faza va avea o suprafata de 24.320 mp, o cale ferata cu o lungime de 1.130 mp si o capacitate de stocare de 1.084 TEU. Aceasta faza va fi gata in prima parte a anului viitor.

Euro Gate Terminal dispune de punct vamal, statie pentru containere de marfa, statie de reparare containere, statie de combustibil, parcare autovehicule si camioane, birouri, hotel si restaurant.

Alinso Group este dezvoltatorul parcului industrial Ploiesti West Park, situat in vestul Ploiestiului, care are o valoare a investitiilor estimate la 750 milioane de euro.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii