AltStart - inscrieri la primul accelerator de start-up-uri din Brasov


    


Asociatia Cluster pentru Inovare si Tehnologie - AltBrasov deruleaza in perioada 8 - 13 iunie 2015 primul accelerator de start-up-uri din Brasov - AltStart.

Pe parcursul a sase zile, 15 echipe de tineri cu potential vor invata cum sa isi transforme o idee creativa intr-un business de succes, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Programul presupune o zi de conferinta, destinata tuturor celor care vor sa afle mai multe despre ecosistemul antreprenorial din Romania, precum si cinci zile de training si workshop sustine de specialisti in domeniu. Cativa dintre mentorii, speakerii si investitorii primei editii AltStart sunt:
• Business Angels si Investitori: Gregory Rondin (Pentalabbs), Matei Dumitrescu si Dragos Nicolaescu
• Experti in atragerea de finantari: Roxana Manzatu (MFE), Marius Mitroi (UEFISCDI), Ionut Tata (Iceberg)
• Antreprenori de success: Tiberiu Craciun (Livebooks), Mihai Dumitrescu (Rosoftlab), Paul Mijoiu (Diginesis)
• Mentori: George Popescu (MIT), Cornel Fatulescu si Camelia Codarcea (Agile Hub)
• Promotori ai antreprenoriatului: Florin Jianu (Initiatorul legii Business Angels), Florin Grozea (Hi-Q), Ovidiu Vranceanu (Bizbrasov)
• Servicii suport pentru start-up-uri: Bogdan Colceriu (CEO al Frisbo si Fondator Trilulilu), Horia Grozea (Mobipay)

Pana pe 29 mai (ora 18.00), cei interesati se pot inscrie in program prin completarea unui formular. Persoanele selectate au oportunitatea sa isi dezvolte o idee de business bazata pe tehnologie alaturi de specialisti cu acces la metodologii deja testate in randul altor demersuri similare.

Printre temele abordare in cadrul ALT Start se numara: Business Model Canvas, MVP development, Financing Sources, Marketing Strategy etc.

Motivul derularii unei astfel de initiative este atat de a consolida ecosistemul antreprenorial in general, cat si de a pozitiona Brasovul ca destinatie de dezvoltare de start-up-uri in domeniul industriilor creative. Printre argumentele organizatorilor in vederea satisfacerii unor nevoi reale prin intermediul AltStart se numara potentialul creativ nevalorificat existent in piata, precum si faptul ca start-up-urile contibuie semnificativ la cresterea economiei creative.

Asociatia Cluster pentru Inovare si Tehnologie - Alt Brasov a fost infiintata in 2013 si are ca principal obiectiv promovarea si sustinerea industriilor inovatoare, cu un accent deosebit pe incurajarea si dezvoltarea de start-up-uri. Asociatia reuneste 25 de membri - companii de renume din industria IT&C: Pentalog Romania, Diginesis, Rosoftlab, Siemens, Telekom, BIT Software, Flashnet etc., companii de consultanta: Iceberg, Firestarter, Agile Hub Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov, Camera de Comert si Industrie si Universitatea Transilvania.
 

startups.ro sprijina evenimentul in calitate de partener media.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii