Antreprenorii vor sa isi finanteze afacerile prin listare la bursa


Numarul intreprinzatorilor romani interesati de listarea companiilor la bursa ca solutie de finantare a inceput sa creasca, sunt de parere specialistii KD Capital Management.

Resursele de capital ce pot fi obtinute din activitatea bursiera au cele mai reduse costuri", a declarat Anca Marginean, directorul executiv al Patronatului Materialelor de Constructie, in cadrul seminarului “Finantarea companiilor prin listarea la bursa” organizat ieri la Bucuresti.

Marginean spune ca optiunea pentru piata de capital este justificata de o dezvoltare economica sanatoasa care presupune, printre altele, accesul la resurse financiare cat mai importante si cu costuri cat mai mici.

Conform reprezentantilor KD, antreprenorii au inceput sa fie mai interesati de listarea la bursa pentru ca bancile au conditii de creditare destul de severe.

Avantajele finantarii pe piata de capital sunt costurile reduse, flexibilitatea finantarii (conditiile sunt impuse de emitent), publicitatea intensa si gratuita prin intermediul BVB, dar si determinarea unei valori reale de piata a companiei. Acest tip de finantare se adreseaza companiilor mari care doresc sa atraga fonduri importante pe termen mediu si lung cu niste costuri mici", a declarat in cadrul semnarului de ieri Silviu Enache, presedinte al KD Capital Management.

Seminarul organizat ieri a avut ca participanti o serie de reprezentanti ai CONPIROM (Confederatiei Patronale din Industria Romaniei) si ai principalelor patronate de ramura precum si antreprenori interesati de listarea companiilor.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii