Apartamentele din Bucuresti, mai scumpe cu 15%


Pretul apartamentelor din Bucuresti a crescut cu 15% in trimestrul al doilea, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit agentiei imobiliare Colliers International, Bucharest Real Estate Index (BREI), indicele calculat lunar de divizia de proiecte rezidentiale a Colliers a suferit o scadere si la nivel global, aceste mici fluctuatii fiind mai degraba caracteristice unei perioade de stagnare a pietei, se arata intr-un comunicat de presa al Colliers..

Daca anul trecut, din luna aprilie pana in iulie, se inregistra o crestere de peste 20% a pretlui apartamentelor din Capitala, anul acesta, trimestrul al doilea aduce o perioada fara cresteri.

Sectorul 1 a suferit o depreciere de 7%, coborand foarte aproape de nivelul de 2.000 de euro/mp. Sectoarele 2 si 5 inregistreaza la randul lor scaderi de cate 3% fata de luna precedenta, in timp ce sectoarele 3, 4 si 6 cresc usor cu 1% si respectiv 2%. Cel mai mare pret pe mp este inregistrat in continuare in sectorul 1, si ajunge la 2.061 euro/mp, urmat la mica distanta de sectorul 4 cu o valoare inregistrata de 1.995 euro/mp.

Conform Colliers, BREI-N (Indicele apartamentelor noi) se situeaza la acelasi nivel ca cel inregistrat in luna precedenta si anume de 1.909 euro/mp, in timp ce BREI-V ( indicele apartamentelor vechi) inregistreaza cea mai mica scadere din acest an, coborand de la valoarea de 1808 in luna mai la 1.794 euro/mp in iunie.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii