APDPR: 2.290 de proiecte ale tinerilor fermieri vor primi finantare nerambursabila


Valoarea proiectelor selectate este de 48,76 milioane de euro, reprezentand in jur de 88,5% din alocarea financiara disponibila pentru sesiunea din perioada 21 septembrie - 30 noiembrie 2009, alocarea fiind de 55 milioane euro.

Finantarile sunt acordate in cadrul masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri” a Programului National de Dezvoltare Rurala, se arata in comunicatul de presa.

Pentru aceasta masura, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDPR) a primit 2.702 proiecte conforme, cu o valoare totala de 57,87 milioane euro.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei masuri este de 100%, dar nu poate depasi 25.000 euro pentru fiecare proiect.

In cadrul acestei sesiuni, suma maxima (25.000 de euro) a fost obtinuta de 1.337 de proiecte care vizeaza apicultura, culturile de camp sau cresterea animalelor.

"Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activitati diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru apicultura si ferme vegetale. De asemenea, beneficiarii vor putea dezvolta si exploatatii floricole dar si horticole", se precizeaza in comunicatul de presa.

Beneficiarii selectati pentru finantare vor fi notificati in vederea semnarii contractului la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP).

In cadrul masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri", beneficiarii eligibili sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii cererii de finantare), persoane fizice sau firme care practica in principal activitati agricole.

Exploatatia agricola trebuie sa aiba o dimensiune economica cuprinsa intre 7.200 si 48.000 euro, este situata in Romania si este inregistrata in Registrul fermelor/ Registrul agricol.

Solicitantul sprijinului trebuie sa se instaleze pentru prima data in exploatatia agricola ca si conducator al acesteia.

De asemenea, el trebuie sa detina sau sa se angajeaze sa dobandeasca competente si calificari profesionale in raport cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare.  

Solicitatul trebuie sa prezinte un plan de afaceri pentru dezvoltarea activitatilor agricole din cadrul exploatatiei agricole.

Sprijinul este de 10.000 de euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 7.200 de euro si poate fi maximum 25.000 euro/exploatatie.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii