Aproximativ 2.500 de IMM-uri au credite garantate de FNIMM SA-IFN


La sfarsitul lunii octombrie 2008, soldul total al garantiilor acordate de FNIMM SA-IFN (Fondul National pentru IMM-uri) s-a ridicat la circa 910 milioane de lei.

Soldul garantiilor din primele zece luni ale acestui an corespunde unui sold al creditului de aproximativ 1.784 milioane de lei, se arata in comunicatul de presa al FNIMM SA-IFN. Fata de perioada similara a anului 2007, soldul garantiilor a crescut cu peste 50%.

Volumul garantiilor aprobate acopera aproximativ 90% din solicitarile de garantare depuse de IMM-uri. Diferenta pana la 100% este reprezentata de solicitari care nu au indeplinit conditiile de acordare.

In primele zece luni ale acestui an, FNIMM SA-IFN a acordat garantii complementare unui numar de 1.781 de IMM-uri care au solicitat un credit fara a avea garantiile impuse de Banca. Valoarea garantiilor acordate s-a situat in jurul valorii de 731 milioane de lei. 

De la infiintarea sa in decembrie 2001, FNIMM SA-IFN a garantat credite bancare pentru mai mult de 5.700 de IMM-uri. Fondul poate garanta toate tipurile de credite acordate de 22 de banci comerciale partenere, inclusiv scrisori de garantie bancara.

Conform reprezentantilor Fondului, cresterea gradului de utilizare a garantiilor pentru IMM-uri se bazeaza pe sporirea increderii sistemului bancar in parteneriatul cu FNIMM SA-IFN pentru impartirea riscului de credit si pe intelegerea avantajelor oferite de accesarea garantiilor Fondului, atat pentru IMM, cat si pentru banca.

La sfarsitul lunii iunie, anul acesta, FNIMM SA-IFN avea un capital propriu de aproape 326 milioane de lei (peste 89 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 16% fata de aceeasi data din 2007.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii