ARBC a intermediat credite in valoare de circa 352 mil. euro, in 2008


Conform ARBC, pe fondul unei evolutii a pietei de creditare in ansamblu, intermedierile realizate de membrii Asociatiei vor creste cu aproximativ 10 - 15% in 2009, fata de 2008.

"Consideram ca in actualul context de piata, cu o dinamica mare a schimbarilor si cu diferente foarte mari ale conditiilor de creditare din sistemul bancar, ca risc si costuri, apelarea la serviciile obiective ale unui broker de credit a devenit o necesitate", spune Anca Bidian, presedinte Asociatia Romana a Brokerilor de Credite (ARBC).

In 2008, intermedierile brokerilor de credite membri ARBC au reprezentat 4,66% din totalul creditelor bancare acordate pe retail de intreg sistemul bancar din Romania, se arata in comunicatul de presa.

Din totalul creditelor intermediate de brokerii membrii ARBC anul trecut, creditele garantate cu ipoteca au reprezentat 55%, restul de 45% fiind acoperit de creditele negarantate cu ipoteca.

Cele mai numeroase credite acordate de brokerii membrii ARBC in 2008 au fost cele in franci elvetieni, reprezentand 42% din total. Acestea au fost urmate de cele in euro cu un procent de 40%, creditele in lei ajungand la 18% din portofoliul total.

Asociatia Romana a Brokerilor de Credite a fost infiintata in iunie 2008 de urmatoarele companii: Kiwi Finance, DBSol Consulting, Perfect Finance (Credit Zone),  Finzoom Financial Services, Rapid Finance Consult, International Brokers, Easy Credit Invest si Creditlink.

De la infiintare si pana in prezent, alte 11 companii de brokeraj de credite s-au alaturat Asociatiei: Credit Risk, Mortgage Capital Group (CreditUp),  Setu Consulting, Bayer Credit, Acredita World, Infocredit, Romcom, Aktual Evolution Grup, Safety Credit, Multicredit, Centrul de Consultanta Financiara . In prezent, Asociatia are reprezentanti in circa 22 de judete din Romania.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii