Atos a incheiat 2016 in Romania cu o cifra de afaceri de 54,2 milioane de euro


    


Reprezentantii Atos, unul dintre principalii furnizori internationali de servicii IT, au anuntat ca business-ul din Romania a atins o cifra de afaceri de 54,2 milioane de euro in 2016, in crestere cu 20% fata de 2015. De asemenea, echipa locala a companiei franceze a ajuns la nivelul de 1.711 angajati si va continua sa se extinda si in acest an, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Atos a inregistrat rezultate financiare record la nivel global pentru 2016, cu venituri de 11,71 miliarde de euro, in crestere cu 9,7% fata de anul precedent. Profitul net a atins valoarea de 620 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 41,9% fata de 2015. Totodata, compania a incheiat anul 2016 cu un numar total de angajati la nivel global de peste 100.000, in crestere fata de nivelul de 91.322 de la finalul anului 2015.

Cea mai mare parte a veniturilor globale, 6,59 miliarde de euro, a fost generata de serviciile de management al infrastructurii si datelor, in contextul in care tot mai multi clienti au trecut in ultimul an la o infrastructura cloud hybrid.

Solutiile de business au ocupat locul al doilea, cu venituri de 3,19 miliarde de euro, cea mai mare parte a cresterii fiind sustinuta de pietele din Germania si Franta.

In ceea ce priveste segmentul de Big Data si securitate, acesta a inregistrat venituri de 666 milioane de euro. Cererea pentru HPC (High Performance Computing) a ramas una solida, avand in vedere nevoile de procesare a datelor in crestere ale clientilor, la fel ca cea pentru solutiile de encriptare, management al accesului si testare a intruziunilor. A crescut, de asemenea, si cererea pentru centrele operationale de securitate, care ofera protectie non-stop pentru clienti din intreaga lume.

Totodata, brandul Worldline, lider european in servicii de business si plati tranzactionale, a generat venituri de 1,26 miliarde de euro. Mai mult, in trimestrul patru, acesta a integrat si compania Equens, jucator important pe piata de plati la nivel european.

In 2016, veniturile globale Atos au crescut in toate verticalele de business, cea mai mare pondere avand-o zona de productie, retail si transport, de 4,05 miliarde de euro. Aceasta a fost urmata de sectorul public si sanatate (3,32 miliarde euro), telecomunicatii, media si utilitati (2,35 miliarde euro) si servicii financiare (1,97 miliarde euro).
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii