Au inceput inscrierile la Startup Weekend Romania


In cadrul proiectului, in intervalul a 54 de ore, tineri pasionati de antreprenoriat trebuie sa formeze echipe in jurul ideilor participantilor, sa dezvolte produse si sa lanseze noi companii.


Cea de-a treia editie a Startup Weekend Romania se va desfasura intre 9 si 11 noiembrie, la Bucuresti iar inscrierile se fac online, se mentioneaza in comunicatul Akcees, organizatorul evenimentului.

La finalul evenimentului, echipele participante trebuie sa isi prezinte planul de business in fata unui juriu de specialitate.

"Ne bucuram ca Startup Weekend Romania contribuie semnificativ la dezvoltarea comunitatii antreprenoriale la nivel local. In plus, participantii la eveniment au multe lucruri de castigat: fie ca pun bazele unui startup, isi gasesc un cofondator, invata exemple de bune practici, fac networking sau dezvolta noi abilitati, la final ei sunt mai pregatiti sa devina antreprenori si sa faca fata presiunilor pe care le implica acest lucru”, a declarat Anca Foster, Coordonator Operatiuni Startup Weekend in Europa Centrala si de Est.

Programul celor trei zile este urmatorul:
• pe 9 noiembrie va fi o sesiune de pitching, in cadrul careia participantii isi prezinta ideile si incearca sa atraga sustinerea publicului. Ulterior, echipele se formeaza ad-hoc in jurul celor mai bune idei determinate prin vot;
• zilele de 10 si 11 noiembrie sunt dedicate dezvoltarii unui business-case solid si a unui produs minim viabil de catre echipele participante in concurs.

Startup Weekend se incheie cu prezentarea proiectelor si a prototipurilor dezvoltate in fata unui juriu de specialitate format din antreprenori si investitori din intreaga lume.

Echipa castigatoare va participa la Global StartUp Battle si va intra in lupta pentru invitatiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress, care va avea loc la Rio de Janeiro, o vizita la San Francisco pentru o intalnire cu oameni influenti din comunitatea antreprenoriala si multe alte premii care vor fi anuntate ulterior.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.
 


Nu exista comentarii