Augustin Russu: ”Certificarea energetica poate contribui la revitalizarea pietei materialelor de constructii”


Potrivit reprezentantilor Baumix, in Romania, procentul blocurilor vechi de locuinte care pot obtine un calificativ energetic favorabil, A sau B, fara a fi termoizolate, se apropie de 0%.

Statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate sa ia toate masurile pentru imbunatatirea eficientei energetice la utilizatorii finali si sa-si stabileasca o tinta nationala privind economiile de energie de minim 9% pentru al noualea an de aplicare a directivei privind performanta energetica a cladirilor. Cu toate ca aceasta masura nu va avea niciun efect in dinamica realizarii constructiilor noi, ea va stimula lucrarile de reabilitare termica, ceea ce ar putea determina o crestere a pietei materialelor de constructii cu pana la 20%, fata de cifrele actuale”, spune Augustin Russu, director general Baumix.

In contextul dinamizarii lucrarilor de reabilitare termica, cele mai cerute materiale de constructii vor fi adezivii de polistiren, tencuielile decorative si accesoriile - elemente ale sistemului de termoizolatie, se arata in comunicatul de presa.

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, prezent pe piata din Romania din anul 2003. Compania are la ora actuala doua unitati de productie, in Ploiesti si Gherla (Cluj), cu o capacitate de productie de 35.000 de tone lunar.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii