Autoritatile ar trebui sa incurajeze antreprenoriatul in serie


Aceasta este recomandarea lui Burton Lee, lector la School of Engineering si Director al European Entrepreneurship and Innovation Initiative (EEII) de la Stanford. El spune ca, in loc de sprijinirea IMM-urilor, antreprenorii ar trebui incurajati sa infiinteze noi si noi afaceri.

El a mai spus, in cadrul conferintei Buildig Bridges Between Silicon Valley and South Eastern Europe, organizata de South Eastern Europe's Private Equity Association (SEEPEA), ca acesta este modelul din SUA si, mai ales din Silicon Valley.

Burton Lee a subliniat ca modelul de a dezvolta afaceri de familie este caracteristic Europei, dar nu este sanatos, pentru ca asta arata frica antreprenorilor ca, daca o iau de la capat, n-ar mai reusi.

"In ultimii ani, se vad semne de antreprenoriat in serie in Europa", a mai spus Burton Lee.

El a sfatuit autoritatile romane sa infiinteze un fel de Casa a Romaniei, un loc unde sa se stranga antreprenorii, studentii si investiorii, care sa colaboreze intre ei.

Un exemplu de tara care incurajeaza antreprenoriatul pentru a rezolva problema somajului este Finlanda, unde 10.000 de oameni au ramas fara locuri de munca, dupa ce Nokia si-a mutat productia in alte tari. 

"Sper ca antreprenoriatul din tehnologie sa faca lumea un loc mai bun pentru toti", a adaugat Burton Lee.

Lectorul de la Stanford a mai spus ca provocarea autoritatilor din Romania este de a trece de la o cultura anti-inovare (dominata de coruptie, pesimim, grupuri restranse de interese etc.) catre una pro-inovare (incredere, optimism, transparenta si acceptarea esecului).

Burton Lee le-a recomandat companiilor sa foloseasca tot mai mult LinkedIn si Facebook pentru a se promova si pentru a se conecta cu cei din domeniu, dar aflati in alte tari. 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii