Banca Romaneasca scade dobanzile la depozitele la termen


Banca Romaneasca a scazut dobanzile pasive anuale valabile pentru depozitele standard, constituite in lei, euro, dolari, lire sterline si franci elvetieni.

Depozitele la termen in lei si euro, cu dobanda platita la scadenta vor fi remunerate cu o dobanda de pana la 11,25%, si respectiv 4,75%, in functie de perioada de maturitate si de facilitatile oferite, se arata in comunicatul de presa.

La depozitele constituite in dolari, dobanda variaza intre 2,25% - 3%, in timp ce la cele in lire sterline, valoarea de dobanda ajunge pana la 3%. Depozitele in franci elvetieni vor fi remunerate cu o dobanda de pana la 1,50%, in functie de scadenta.

Au fost ajustate si dobanzile oferite la depozitele la termen in lei si euro, cu plata lunara. In acest caz, cea mai mare dobanda la lei este de 9,75% p.a. si respectiv 3,75% p.a, la euro.

Noile rate de dobanda sunt valabile din data de 4.08.2009. Dobanzile aferente Contului Flexibil in Lei, Euro si Dolari nu au suferit nicio modificare.

Noile valori aferente depozitului cu plata la scadenta sunt valabile atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, diferenta constand in valoarea sumei minime necesare pentru constituirea depozitului cu plata la scadenta: 500 de lei sau 150 euro - persoane fizice, 1.000 de lei sau 500 euro - persoane juridice.
Depozitul la termen cu plata lunara se ofera doar persoanelor fizice, suma minima necesara pentru constituirea depozitului fiind de 1.500 de lei sau 500 euro.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.

 


Nu exista comentarii