Bancile vor sa reesaloneze creditele companiilor


Conform lui Radu Gratian - Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor, bancile vor sa reesaloneze si sa restructureze creditele firmelor.

Clientii (n. red. - companiile) care nu mai pot sa plateasca, sa vina la banci sa spuna, si vedem cum putem reesalona platile”, a spus Radu Gratian Ghetea, in cadrul conferintei pentru semnarea “Acordului de parteneriat pentru sprijinirea operatorilor economici pentru a depasi efectele crizei economice”.

Acesta a mai mentionat ca pentru firme ar fi mai bine ca propunerea de reesalonare sa vina din partea lor si acestea sa nu astepte ca bancile sa descopere ca nu isi mai pot plati creditele.

Printre avantajele reesalonarii se numara faptul ca o firma poate sa prelungeasca perioada de plata a unei finantari. Pe de alta parte, si bancile vor beneficia de pierderi mai mici, deoarece activitatea firmelor va continua si acestea vor putea sa plateasca cat mai mult din credit.

In cazul persoanelor fizice, aceasta masura este mai greu de aplicat, pentru ca decizia de reesalonare nu poate fi luata de brokerul de credite, acesta putand doar sa aplice anumite decizii luate de banca si care variaza in functie de fiecare solicitare. 


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii